Collectief zonnepanelen aanschaffen met andere ondernemers?

Collectief zonnepanelen aanschaffen met andere ondernemers?

Kan ik collectief zonnepanelen aanschaffen met andere ondernemers?

Woningbezitters die zonnepanelen op hun dak willen, kunnen dat vaak doen via collectieve initiatieven. Dat biedt tal van voordelen. Vaak valt de prijs voordeliger uit en de planning, installatie en nazorg wordt ook centraal geregeld. Dat scheelt een hoop regelwerk. Dergelijke voordelen zijn ook aantrekkelijk voor bedrijven die willen overstappen op zonne-energie. Maar kun je sowieso met andere ondernemers zonnepalen aanschaffen? Dat kan absoluut. In veel gemeenten zijn al initiatieven op bijvoorbeeld bedrijventerreinen gestart om de inkoop van zonnepanelen gezamenlijk te organiseren. 

Collectiviteitskortingen zonnepanelen voor ondernemers

Door mee te de doen aan een collectieve inkoop en uitvoering profiteren ondernemers vaak van een prijsvoordeel dat kan oplopen tot 15% in vergelijking met een individuele aankoop. Meestal zijn de voorwaarden, kwaliteit en garanties die op de panelen en installatie worden gegeven ook veel gunstiger. Dat bedrijven momenteel aanspraak kunnen maken op allerlei subsidies en kortingen, lokaal en landelijk, maakt zonnepanelen aanschaffen nog toegankelijker. Op die manier kunnen ondernemers snellere stappen maken naar duurzaam ondernemen en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid versterken. Bovendien verhoogt het ook automatisch de waarde van uw vastgoed. 

Brede aanpak

Dergelijke collectieven voor ondernemers hebben tal van organisatievormen. Zo kan er vaak met korting een energiescan worden gedaan om het totale energieverbruik en de winstmogelijkheden met zonnepanelen in kaart te brengen. Bij veel collectieven kunnen bedrijven aandeelhouder worden, waarbij ze profiteren van inkoopvoordelen en betrokken worden bij de hele exploitatie. Vaak pakken dergelijke collectieven ook andere energiebesparende maatregelen op, zoals het collectief overstappen op LED-verlichting of het aanleggen van oplaadpunten voor elektrische auto’s op parkeerplaatsen. 

Weten of er ook bij u in de buurt duurzame ondernemerscollectieven actief zijn? Check het bij uw gemeente. Vaak weet ook een lokaal lid van Uw Duurzame Installateur bij welke bedrijven u mogelijk kunt aanhaken.