De voordelen van zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen

Hier bij Uw Duurzame Installateur zijn wij enorm fan van ’s werelds enige onuitputtelijke energiebron! Het maakt ons dus erg blij om te zien dat het zelf zonne-energie opwekken groeit in populariteit. Veel mensen denken bij zonnepanelen alleen maar: dat is goed voor het milieu. Maar er zijn nog veel meer voordelen van zonnepanelen! Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste.

Vanzelfsprekend: goed voor het milieu

Dit is, erg voorspelbaar, één van de grootste voordelen van zonnepanelen en vaak de hoofdreden waarom de meeste mensen gaan nadenken over een potentiële zonnepanelen installatie. Zonne-energie is namelijk de zogeheten groene energie, door hier gebruik van te maken verkleint u uw uitstoot van CO2 en bent u goed en duurzaam bezig. Want in feite maak je energie van een gratis medium, direct zonlicht. Hoe meer mensen kiezen voor zonnestroom, des te meer worden uitputtelijke bronnen zoals olie en gas ontlast. Bovendien kunnen de traditionele zonnesystemen uiteindelijk gerecycled worden en de overgebleven materialen worden hergebruikt.

 

Zonnepanelen dubbel goed voor uw portemonnee!

Zodra uw zonnesysteem geïnstalleerd is, begint u direct met besparen: uw energierekening gaat namelijk meteen omlaag. Naast het gedeelte van de energie dat u zelf gebruikt, kunt u het deel dat u overhoudt aan uw energiebedrijf leveren: hier verdient u dus ook aan. Daarnaast zijn de kosten van de installatie eenmalig, maar deze genoemde besparingen krijgt u elk jaar opnieuw! Gemiddeld verdienen zonnepanelen zichzelf tussen de 6 à 8 jaar terug. Bovendien gaan zonnesystemen gemiddeld minimaal 25 jaar mee, dus maakt u nog minstens zeventien jaar winst op uw panelen! Er zijn nog meer financiële voordelen van zonnepanelen: er is namelijk een regeling waarbij particuliere energie-opwekkers de BTW kunnen terugvragen en zelfs in aanmerking kunnen komen voor een Energiebespaarlening. Hier leest u wat de precieze kosten van zonnepanelen zijn.

Zonnepanelen verhoogde waarde van uw huis of bedrijfspand

Dan zijn er nog een aantal minder voor de hand liggende voordelen van zonnepanelen. Ten eerste verhoogt een zonnesysteem de waarde van uw huis, omdat het zo voldoet aan hogere eisen op de huizenmarkt. Daarnaast stijgt ook het energielabel van uw huis. Sinds een aantal jaren zijn huiseigenaren verplicht om bij de verkoop van hun huis een energielabel te geven waarop aangegeven staat hoe zuinig een huis is. Hoe zuiniger uw huis, des te lager de energierekening! U kunt uw zonnepanelen echter ook gemakkelijk meeverhuizen naar een nieuw huis, omdat hier in principe geen vergunning voor vereist is.

Aanvullende voordelen van zonnepanelen

Hier hebben we nog een aantal overige voordelen van zonnepanelen voor u op een rijtje gezet:

  • Doordat u uw eigen energie opwekt, bent u minder afhankelijk van stijgingen in de energieprijs. Zo geeft u uzelf meer zekerheid en krijgt u grip op uw maandlasten.
  • Door te kiezen voor zonne-energie bent u veel minder afhankelijk van energiebronnen uit het buitenland; u zult er hierdoor weinig tot niets van merken als het politieke klimaat verandert en daardoor van invloed wordt op de prijs van olie of gas.
  • Meerdere voordelen van zonnepanelen bij elkaar: ze zijn veilig, betrouwbaar en ze vergen relatief zeer weinig onderhoud, waardoor u er amper naar om hoeft te kijken.
  • Zonne-energie is er het hele jaar door. Wat niet iedereen weet is dat uw panelen bijvoorbeeld ook gewoon doorwerken in de winter of als het bewolkt is.

Uw Duurzame Installateur heeft verstand van Zonnepanelen

Zo hoeft u geen belasting te betalen op de afschrijving van de zonnepanelen. Dit kan in uw geval leiden tot een voordeel van maximaal 25% bij uw vennootschapsbelasting en maximaal 52% bij uw inkomstenbelasting. Wilt u meer weten over de voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijf? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze Duurzame Installateurs.