uw-duurzame-installateur-logo 49 aangesloten
installateurs

Oplaadpunt voor de Volkswagen Golf GTE

 

De Volkswagen Golf GTE is een plug-in hybride die is voorzien van een 1.4 TSI van 150 pk en een elektromotor van 102 pk, goed voor een gecombineerd vermogen van 204 pk. De elektromotor kan de verbrandingsmotor vervangen en ondersteunen tijdens situaties waarin de verbrandingsmotor nadelig is en gebruikt de opgeslagen energie die geconverteerd wordt bij het remmen. Met een gemiddelde uitstoot van 35 g/km (verbruik 1,5 l/100 km) komt de GTE in aanmerking voor 7 procent zakelijke bijtelling in 2015 en 14% bijtelling in 2016.

 Actieradius Golf GTE

De Volkswagen Golf GTE is in staat om 50 kilometer elektrisch te rijden. Zodoende komt het opgegeven fabrieksverbruik op 1,5 liter op 100 kilometer. Overweegt u de Volkswagen Golf GTE aan te schaffen of heeft u deze reeds aangeschaft? Uw Duurzame Installateur adviseert en installeert graag uw oplaadpunt. Onderstaand meer informatie over het installeren van een oplaadpunt.

Wij hebben al een oplaadpunt voor uw Volkswagen Golf GTE vanaf €750,-.

Belastingvoordeel Volkswagen Golf GTE

VW-e-GolfDe enorme toename van elektrisch rijden heeft de oevrheid aan het rekenen gezet en heeft ertoe geleid dat zij een aantal fiscale aanpassingen in 2015 en 2016 heeft doorgevoerd :

 • Met ingang van 2016 vervalt de vrijstelling van wegenbelasting voor EV’s en plug-in hybrides. Wel komen auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 50 g/km in aanmerking voor een “halftarief”, waarbij geen provinciale opcenten worden gerekend. De bestaande gewichtscorrectie van 125 kilo voor alle hybride en (semi-)elektrische auto’s blijft gehandhaafd.
 • De fiscale bijtelling van 4 procent voor 100% elektrische auto’s – zoals de Nissan Leaf, BMW i3, Tesla Model S, VW e-Golf en de Renault Zoe – vervalt per 2016. Auto’s met nul gram CO2-uitstoot worden dan op 7 procent bijtelling aangeslagen.
 • Auto’s met 1 tot en met 50 gram CO2-uitstoot – zoals de populaire Mitsubishi Outlander PHEV, Opel Ampera, Volvo V60 Plug-in Hybrid, VW Golf GTE en Audi A3 e-tron – vallen per 2016 in de categorie van 14 procent bijtelling. In 2015 is dat nog 7 procent.

 

Hoe kunt u het beste de Volkswagen Golf GTE opladen? Via stopcontact of oplaadpunt?

Het opladen van de De Volkswagen Golf GTE kan via een stopcontact of een oplaadpunt. Het laden via een stopcontact is gemakkelijker, maar hier zitten een aantal nadelen aan:

 • Opladen duurt ongeveer 6 uur.
 • Er wordt niet maximaal geladen.
 • Kans op overbelasting en smeltrisico van het stopcontact.

Veilig en snel opladen doet u met een oplaadpunt. Het laadpunt wordt hierbij op een groep geplaatst die ontworpen is om lange tijd maximaal vermogen te produceren. Hierdoor is uw De Volkswagen Golf GTE binnen 3 uur opgeladen!

Installatie van een oplaadpunt door uw Duurzame Installateur

Uw Duurzame Installateur installeert in een paar uur voor u een oplaadpunt voor een Volkswagen Golf GTE van hoogwaardige kwaliteit al vanaf EUR 795. De oplaadpunten zijn van verschillende merken uit verschillende prijsklassen. Verder worden de aanpassingen aan uw groepenkast gemaakt, worden voedingskabels gelegd en wordt alles netjes weggewerkt. Installatie van een oplaadpunt door Uw Duurzame Installateur heeft diverse voordelen:

 • U heeft de beste oplossing voor weinig geld
 • De laadpunten worden gedemonstreerd
 • De installatie duurt maar een paar uur
 • U krijgt vrijblijvend advies
 • Jaarlijkse aardschakelaar check

Een oplaadpunt kan geplaatst worden op zowel eigen grond als ook op gemeentelijke grond. Op eigen grond kunt u oplaadpunten plaatsen waar dit voor u het meest gunstig is bijvoorbeeld op uw oprit. Wanneer u in een grote stad woont als Rotterdam, Den Haag of Amsterdam kunt uw een verzoek indienen voor een openbare laadpaal. Er zijn steeds meer laadpunten te vinden in grote steden.

Vrijblijvend advies bij het installeren van een oplaadpunt voor een Volkswagen Golf GTE

Uw Duurzame Installateur beschikt over veel ervaring en is goed opgeleid voor een professionele installatie en het onderhoud van een oplaadpunt voor de Volkswagen Golf GTE. Laat u daarom alvorens over te gaan tot aanschaf van een Volkswagen Golf GTE of installatie van een oplaadpunt eerst goed en vrijblijvend informeren door Uw Duurzame Installateur en neem contact op met een van onze installateurs voor een advies op maat.

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook