uw-duurzame-installateur-logo 48 aangesloten
installateurs

Uw Volkswagen e-up opladen

 

In tegenstelling tot veel andere kleinere auto’s heeft de Volkswagen een e-up! een prima rij comfort. Dit komt hoofdzakelijk door de relatief lange wielbasis van 2,42 meter en de op comfort afgestelde vering en schokdemping. Dit zorgt ervoor dat de Volkswagen e-up in de stad zeer wendbaar is en prima tot zijn recht komt als stadsauto maar toch ook op de snelweg prima uit de verf komt. De een liter driecilinder met 75 pk zorgt ervoor dat je prima mee kunt komen op de snelweg.

Extra’s Volkswagen e-up

De Volkswagen e-up! is bovendien een veilige auto en wordt standaard uitgerust met ESP en een noodremsysteem. Een lasersensor houdt voortdurend de weg voor je in de gaten. Bij snelheden tot 30 km per uur remt de Volkswagen e-up! dan automatisch als je ergens tegenaan dreigt te rijden. Van de een liter driecilinder motor zijn er twee versies namelijk met 60 of 75 pk. Beide produceren minder dan 110 gram CO2 en vallen daarom vooralsnog onder de BPM-vrijstelling en in de 14% bijtellingsregeling. Later worden er versies op de markt gebracht die, onder meer door een start-stopsysteem, nog zuiniger zijn.

Wij hebben al een oplaadpunt voor uw Volkswagen e-up vanaf €750,-.

Belastingvoordeel Volkswagen e-up!

Volkswagen E-upDe Volkswagen e-up! is niet te koop, je kunt hem alleen leasen, zowel zakelijk als privé. Omdat de zakelijke rijder wel een bijtellingsbedrag moet kunnen berekenen, hanteert Volkswagen een catalogusprijs van €25.520.De enorme toename van elektrisch rijden heeft de overheid verder aan het rekenen gezet en dat heeft ertoe geleid dat zij een aantal fiscale aanpassingen in 2015 en 2016 heeft doorgevoerd:

 • Met ingang van 2016 vervalt de vrijstelling van wegenbelasting voor EV’s en plug-in hybrides. Wel komen auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 50 g/km in aanmerking voor een “halftarief”, waarbij geen provinciale opcenten worden gerekend. De bestaande gewichtscorrectie van 125 kilo voor alle hybride en (semi-)elektrische auto’s blijft gehandhaafd.
 • De fiscale bijtelling van 4 procent voor 100% elektrische auto’s – zoals de Nissan Leaf, BMW i3, Tesla Model S, VW e-Golf en de Renault Zoe – vervalt per 2016. Auto’s met nul gram CO2-uitstoot worden dan op 7 procent bijtelling aangeslagen.
 • Auto’s met 1 tot en met 50 gram CO2-uitstoot – zoals de populaire Mitsubishi Outlander PHEV, Opel Ampera, Volvo V60 Plug-in Hybrid, VW Golf GTE en Audi A3 e-tron – vallen per 2016 in de categorie van 14 procent bijtelling. In 2015 is dat nog 7 procent.

 

Volkswagen e-up! oplaadpunt versus stopcontact

U laadt de Volkswagen e-up! op via een stopcontact of met een oplaadpunt. Het laden via een stopcontact lijkt gemakkelijk maar heeft toch wel wat belangrijke nadelen:

 • Opladen duurt ongeveer 6 uur.
 • Er wordt niet maximaal geladen.
 • Kans op overbelasting en smeltrisico van het stopcontact.

Opladen met een oplaadpunt levert duidelijk betere prestaties. Het beste laadt u daarom op met een oplaadpunt. Het laadpunt wordt bij vakkundige installatie op een groep geplaatst die ontworpen is om lange tijd maximaal vermogen te produceren. Hierdoor laadt u de Volkswagen e-up! al binnen 3 uur op.

Volkswagen e-up! oplaadpunt installatie door uw Duurzame Installateur

Uw Duurzame Installateur installeert in een paar uur voor u een oplaadpunt van uitstekende kwaliteit voor een Volkswagen e-up! al vanaf EUR 795. U heeft de keuze uit verschillende merken in verschillende prijsklassen. Tijdens de installatie worden er diverse aanpassingen aan uw groepenkast gemaakt, worden voedingskabels gelegd en wordt alles netjes weggewerkt. Installatie van een oplaadpunt door Uw Duurzame Installateur heeft diverse voordelen:

 • U heeft de beste oplossing voor weinig geld
 • De laadpunten worden gedemonstreerd
 • De installatie duurt maar een paar uur
 • U krijgt vrijblijvend advies
 • Jaarlijkse aardschakelaar check

Een oplaadpunt is gemakkelijk te installeren als u beschikt over eigen grond. Maar een oplaadpunt kan ook geplaatst worden op gemeentelijke grond. Op eigen grond kunt u een oplaadpunt plaatsen daar wat dat voor u het meest handig is. Wanneer u in een grote stad woont als Rotterdam, Den Haag of Amsterdam kunt uw een verzoek indienen voor een openbare laadpaal. Er verschijnen zijn steeds meer laadpunten in grote steden.

Uw Duurzame Installateur adviseert u graag vrijblijvend omtrent het installeren van een oplaadpunt voor een Volkswagen e-up!

Uw Duurzame Installateur medewerkers beschikken over veel ervaring en zijn goed opgeleid voor een professionele installatie en het onderhoud van een oplaadpunt voor de Volkswagen e-up! Laat u daarom alvorens over te gaan tot aanschaf of installatie van een oplaadpunt eerst goed en vrijblijvend informeren door Uw Duurzame Installateur en neem contact op met een van onze adviseurs voor een advies op maat.

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook