uw-duurzame-installateur-logo 48 aangesloten
installateurs

Hier bij Uw Duurzame Installateur zijn wij grote fans van ’s werelds enige onuitputtelijke energiebron! Het maakt ons dus erg blij om te zien dat zelf zonne-energie opwekken groeit in populariteit. Veel mensen denken bij zonnepanelen alleen maar: dat is goed voor het milieu. Maar er zijn nog veel meer voordelen! Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen.

 

Vanzelfsprekend: goed voor het milieu

Dit is, erg voorspelbaar, één van de grootste voordelen van zonnepanelen en vaak de hoofdreden waarom de meeste mensen gaan nadenken over een potentiële zonnepanelen installatie. Zonne energie is namelijk de zogeheten groene energie, door hier gebruik van te maken verkleint u uw uistoot van CO2 en bent u goed en duurzaam bezig. Want in feite maak je energie van een gratis medium, direct zonlicht. Hoe meer mensen kiezen voor zonnestroom, des te meer worden uitputtelijke bronnen zoals olie en gas ontlast. Bovendien kunnen de traditionele zonnesystemen uiteindelijk gerecycled worden en de overgebleven materialen hergebruikt.

Dubbel goed voor uw portemonnee!

Zodra u uw zonnesysteem geïnstalleerd is, begint u direct met besparen: uw energierekening gaat namelijk meteen omlaag. Naast het gedeelte van de energie dat u zelf gebruikt, kunt u het deel dat u overhoudt aan uw energiebedrijf leveren: hier verdient u dus ook aan. Daarnaast zijn de kosten van de installatie eenmalig, maar deze genoemde besparingen krijgt u elk jaar opnieuw! Gemiddeld verdienen zonnepanelen zichzelf tussen de 6 à 8 jaar terug. Bovendien gaan zonnesystemen gemiddeld minimaal 25 jaar mee, dus maakt u nog minstens zeventien jaar winst van uw panelen! Er zijn nog meer financiële voordelen van zonnepanelen: er is namelijk een regeling dat particuliere energie-opwekkers de BTW kunnen terugvragen en zelfs in aanmerking kunnen komen voor een Energiebespaarlening. Hier leest u wat de precieze kosten van zonnepanelen zijn.

Verhoogde waarde van uw huis of bedrijfspand

Dan zijn er nog een aantal minder voor de hand liggende voordelen van zonnepanelen. Ten eerste verhoogt een zonnesysteem de waarde van uw huis omdat het zo voldoet aan hogere eisen op de huizenmarkt. Daarnaast stijgt ook het energielabel van uw huis. Sinds een aantal jaren zijn huiseigenaren verplicht om bij de verkoop van hun huis een energielabel te geven waarop aangegeven staat hoe zuinig een huis is. Hoe zuiniger uw huis, des te lager de energierekening! U kunt uw zonnepanelen echter ook gemakkelijk meeverhuizen naar een nieuw huis, omdat hier in principe geen vergunning voor nodig is.

Aanvullende voordelen van zonnepanelen

Hier hebben we nog een aantal overige voordelen van zonnepanelen voor u op een rijtje gezet:

  • Doordat u uw eigen energie opwekt, bent u minder afhankelijk van stijgingen in de energieprijs. Zo geeft u uzelf meer zekerheid en krijgt u grip op uw maandlasten.
  • Door te kiezen van zonne-energie bent u ook minder afhankelijk van energiebronnen uit het buitenland; u zult er weinig van merken als het huidige politieke klimaat van invloed zou gaan zijn op de prijs van olie of gas.
  • Meerdere voordelen van zonnepanelen bij elkaar: ze zijn veilig, betrouwbaar en ze vergen maar weinig onderhoud, waardoor u er amper naar om hoeft te kijken.
  • Zonne-energie is er het hele jaar door; u panelen werken bijvoorbeeld ook door in de winter of als het bewolkt is.

 

Uw Duurzame Installateur heeft verstand van Zonnepanelen

Zo hoeft u geen belasting te betalen op de afschrijving van de zonnepanelen. Dit kan in uw geval leiden tot een voordeel van maximaal 25% bij uw vennootschapsbelasting en maximaal 52% bij uw inkomstenbelasting. Wilt u meer weten over de voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijf? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze Duurzame Installateurs.

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook