Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Gemiddeld worden er 250 inbraken gepleegd op een dag. Het is dus noodzakelijk dat u voorzorgsmaatregelen neemt tegen inbraak. Iedereen wilt een veilig gevoel creëren in huis. Uw Duurzame Installateur helpt u met inbraakpreventie.

Middelen voor inbraakpreventie

Er zijn verschillende middelen waarop u inbrekers uit uw huis houdt. Hierbij kunt u denkebeveiliging-optie2n aan rolluiken, anti-inbraak strips, deur en raam hendels, automatische verlichting etc. Het zien van deze beveiliging werkt meestal al preventief. De inbreker zal vaak de moeite niet meer doen.

In deze tijd van huisautomatisering is er ook veel ontwikkeling op het gebied van inbraakpreventie. Het huisalarm kan aan verschillende elektronische apparatuur worden gekoppeld. Het kan de verlichting aanschakelen, uiteraard de meldkamer oproepen maar ook direct de hulpdiensten oproepen. Het huidige huisalarm is tegenwoordig ook te bedienen op afstand met uw smartphone of tablet. U kunt zien wie er aanbelt en vervolgens de deur voor de bezoeker openen. Er kunnen zelfs foto’s gemaakt worden van iedereen die aanbelt, dit is een extra beveiliging.

Zakelijke inbraakpreventie

Ook uw bedrijf moet u beveiligen. Ongewenste gasten kunnen uw gehele bedrijfsvoering overhoop helpen. Dit kan met een alarmsysteem maar u kunt ook een intercominstallatie ophangen. Deze kan van iedereen die aanbelt foto’s maken en u weet wie er voor de deur staat voordat er iemand binnen kan komen. Deze zijn er in uitvoeringen voor kleine en grote bedrijven. Vraag Uw Duurzame Installateur om meer informatie over inbraakpreventie voor bedrijven.

Nieuwste systemen

Uw Duurzame Installateur installeert ook de nieuwste inbraakpreventie. Hierbij moet u denken aan draadloze wifi camera’s die u kunt besturen en bekijken via uw mobiel. Of het in/uit schakelen van lichten of andere apparaten. Hierdoor kunt u altijd wanneer u wilt de veiligheid van uw pand of huis controleren.

 

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een ander middel voor inbraakpreventie is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met een Politiekeurmerk Veilig Wonen weten de inbrekers dat uw huis goed beveiligd is. En in sommige gevallen kunt u tot wel 20% korting krijgen op uw inboedelverzekering.

Aan dit keurmerk zijn wel een aantal eisen verbonden. In het kort zijn deze eisen:

 • Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels. Denk ook aan de garage wanneer deze via een tussendeur met de woning verbonden is.
 • Verlichting bij de buitendeuren.
 • Zicht vanuit de hal op degene die voor de deur staat.
 • Rookmelders op iedere etage.

 

Wat kunt uzelf doen tegen inbraak?

De kans op inbraak kunt u zelf minimaal maken. Hieronder vindt u enkele tips die toch vaak vergeten worden:

 • Ramen en deuren dienen afgesloten te worden.
 • Geen ladders laten liggen. Hierdoor kunnen inbrekers gemakkelijk het dak op. Een kliko vastmaken kan dit ook voorkomen.
 • Sleutels niet in sloten laten zitten.
 • Zorg voor goed zicht in uw tuin. Hierdoor kan de inbreker zich niet goed verschuilen.
 • U kunt een camera plaatsen om te zien wie er voor uw deur staat.
 • Vermeld niet op Social Media dat u weg bent.
 • Maak uw huis ‘bewoond’ als u weg bent. Leg een tijdschrift op de eettafel, laat de gordijnen open of installeer een tijdschakelaar die lampen op verschillende momenten aan en uit laat gaan.

Wilt u meer tips over inbraakpreventie? Of wilt u inbraakbeveiliging installeren? Neem dan contact op met Uw Duurzame Installateur.