Jaag je monteurs niet weg

Als installateur moet je oppassen dat je je monteurs niet afschrikt met werk dat ze niet leuk vinden. Als je hen voortdurend vraagt om dingen te doen die buiten hun werkterrein vallen of waar ze zich niet prettig bij voelen, zullen ze uiteindelijk vertrekken of in het ergste geval een burn-out krijgen. Dit is uiteraard iets wat je als bedrijfseigenaar niet wilt. Het kan leiden tot een verlies aan productiviteit en efficiëntie en uiteindelijk aan je bedrijfsresultaat. Hoe jaag je je medewerkers niet weg?

Wij geven je tips:

1. Houd hun vaardigheden in gedachten.

Wanneer je werk toewijst aan je monteurs, is het belangrijk om rekening te houden met hun vaardigheden. Als je ze taken geeft die te ver buiten hun comfortzone liggen, zullen ze vastlopen en uiteindelijk gefrustreerd raken. Probeer ze in plaats daarvan werk te geven waarbij ze de vaardigheden kunnen gebruiken die ze al hebben. Dit zal hen helpen zich zelfverzekerder en bekwamer te voelen, wat zal leiden tot een betere algemene werkkwaliteit en tevredenheid.

  1. Wissel hun taken regelmatig af.

Een andere manier om te voorkomen dat je monteurs ontevreden worden, is om hun taken regelmatig af te wisselen. Zo krijgen ze niet het gevoel dat ze steeds hetzelfde moeten doen. Zo blijven ze niet alleen betrokken, maar kunnen ze ook nieuwe vaardigheden leren en hun kennis uitbreiden.

  1. Geef ze autonomie over hun werk.

Je monteurs autonomie geven over hun werk is een andere goede manier om te voorkomen dat ze gefrustreerd raken. Als ze het gevoel hebben dat ze beslissingen kunnen nemen en hun eigen werk kunnen beheren, zullen ze vaak veel gelukkiger zijn in hun rol. Bovendien zal dit hen helpen hun projecten in eigen hand te nemen en ze van begin tot eind af te werken.

  1. Ga het gesprek aan.

Als het goed is ga je een aantal keren per jaar om de tafel zitten met je monteurs en andere medewerkers met een functioneringsgesprek en/of een eindejaarsgesprek. In het eindejaarsgesprek is er over het algemeen ruimte dat beide partijen de inhoud van het gesprek kunnen bepalen. Bij functioneren zal je als werkgever meer de agenda bepalen.

 

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.