Keuringen

Keuringen

keuringen elektrotechnische installatie – verplicht voor elk bedrijf

Het periodiek keuren van elektrotechnische installaties voor bedrijven is verplicht. Veiligheid voorop!

Bedrijven zijn volgens de Arbowet en het Bouwbesluit 2012 verplicht een keuring van de elektrotechnische installatie, periodiek te laten uitvoeren. Dit is bijvoorbeeld de NEN 3140 keuring of de NEN 1010 keuring.

keuring elektrische installatie

Keuring elektrische installatie

De elektrische installatie is misschien wel de meest gebruikte installatie in uw bedrijf. Door de stroom in de installatie ontstaat warmte. Daardoor zetten onderdelen uit en na het uitschakelen krimpen ze weer. Zo ontstaat weerstand in die onderdelen, waardoor ze warmer worden. Uiteindelijk kan brand ontstaan. Maar ook andere problemen met de elektrische installatie kunnen tot brand leiden. Bijvoorbeeld loszittende contacten, loshangende stopcontacten, lampen, kabels, enzovoort. Om dit regelmatig te controleren, is het periodiek keuren van elektrotechnische installaties verplicht.

Uw Duurzame Installateur kan u precies vertellen wat de verplichtingen voor uw bedrijf zijn en welke installaties er gekeurd moeten worden. Aan elke installatie worden eisen gesteld. Hoe vaak de keuringen voor de installatie moeten worden gedaan is afhankelijk van verschillende factoren.

Soorten Keuringen elektrotechnische installaties:

WIE IS UW DUURZAME INSTALLATEUR?

Wij helpen u aan de oplossing voor al uw elektrotechnische wensen. Wij doen dit met ruim 50 installateurs die gevestigd zijn door heel het land. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in duurzame elektrotechniek. Zij gaan altijd uit van de meest gunstige oplossing voor het milieu en uw portemonnee.

Alle diensten die omschreven staan op onze site voeren zij vakkundig en professioneel uit. Zowel op de zakelijke als de particuliere markt zorgen de installateurs voor een passende en toekomstgerichte oplossing; advies, ontwerp, installatie en onderhoud van een elektrotechnische installatie.

SAMENWERKINGSVERBAND

Uw Duurzame Installateur is een samenwerkingsverband. De installateurs werken niet alleen samen op het gebied van installaties, maar zij delen ook veel kennis waardoor iedereen altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties. Gezamenlijk worden er opleidingen gevolgd om altijd specialistisch, betrouwbaar en veilig aan het werk te zijn.

Door de verspreiding over heel Nederland zit er altijd een installateur bij u in de buurt waardoor u altijd gegarandeerd bent van professioneel advies en deskundige uitvoering.