Maak je huis slimmer: betaalbare domotica voor iedereen!

Maak je huis slimmer: betaalbare domotica voor iedereen!

Domotica of een slim huis: het lijkt wel of iedereen het er tegenwoordig over heeft. Of het nu een slimme meter betreft, uw gordijnen open en dicht, uw verwarming op afstand hoger of lager kunt zetten of overal ter wereld met uw postbode kunt praten als hij aangebeld heeft. Het lijkt allemaal de gewoonste zaak van de wereld.

De praktijk is anders. Er zijn weinig systemen die al deze functionaliteiten allemaal kunnen brengen. Wat u krijgt, als u niet oppast, is een lappendeken van verschillende apparaten en appjes, waardoor u als doorsnee gebruiker door de bomen het bos niet ziet. Ook draaien bijna al deze apparaten op Wifi. Zoals we inmiddels wel weten kun je gewoon niet 100% zeker zijn van altijd werkende Wifi, dus moet u zichzelf afvragen welk risico u wilt lopen met beveiliging of verlichting.

Dus? Maar even een paar jaar wachten tot de kinderziektes eruit zijn?

Nee! Dit is niet nodig. Er zijn een aantal grote merken, waaronder Busch-Jaeger, Jung, Berker, en Gira die hele mooie ‘oneindig’ uitbreidbare systemen op de markt hebben gebracht. Dit zijn bedrijven die met hun schakelmateriaal al jaren onderdeel uit maken van woning, uw wooncomfort en uw manier van bedienen van uw apparaten.

Deze merken hebben een manier bedacht om u uw huis met zo min mogelijk risico van uitval, en optimaal gemak voor u te laten werken.

Is dit dan niet ontzettend prijzig?

Dit hangt er, zoals met alles, helemaal van af wat je wil. Er zijn instapmodules voor iedere portemonnee en woning, en er zijn volledig geautomatiseerde op maat gemaakte paleizen.

Nieuwe woning?

Gaat u verhuizen? Dan is dit het moment om in ieder geval de basis te leggen voor jouw slimme huis. Je kunt je huis toekomstbestendig maken door alvast, waar mogelijk is, de bedrading voor uw slimme huis te laten aanleggen. U kunt dan later de bijbehorende apparaten aansluiten. Beperk uzelf niet en laat je voorlichten door onze installateurs over betaalbare domotica