Netspanningsanalyse

Netspanningsanalyse

De noodzaak van een netspannningsanalyse

Het laatste waar u op zit te wachten is dat de spanning uitvalt, apparaten niet naar behoren functioneren of misschien zelfs kapot gaan. Vervuiling op de netspanning komt helaas vaak voor. Uw Duurzame Installateur voert uw netspanningsanalyse uit en brengt de probleemgebieden in kaart. Hierdoor kunt u een hoop kosten besparen. Want voorkomen is beter dan genezen.

De netspanningsanalyse

keuren installatie, Uw duurzame installateur

Belangrijk bij de netspanningsanalyse  is de kwaliteit van de metingen. Met de analyse worden probleemgebieden in kaart gebracht, de levensduur van apparaten verlengd en wordt de kwaliteit die het apparaat levert gegarandeerd. Ook worden kosten verlaagd omdat u vroegtijdig erbij bent en geen nieuwe apparatuur nodig heeft. Oftewel, u maakt optimaal gebruik van uw apparatuur en u kunt er langer mee door.

De netspanningsanalyse en NEN 3140

De netspanningsanalyse kan een onderdeel zijn van de NEN 3140 keuring. De NEN 3140 keuring is een periodiek verplichte keuring voor bedrijven. Hierbij wordt de volledige installatie gecontroleerd op veiligheid.

De NEN 3140 bestaat uit drie verschillende onderdelen waarmee een veilige bedrijfsvoering bewerkstelligd dient te worden:

  1. Elektrisch gereedschap moet veilig en bruikbaar zijn
  2. Elektrische installaties dienen veilig te zijn en geen gevaar te vormen voor werknemers
  3. Werknemers en gebruikers van de elektrische bedrijfsmiddelen dienen duidelijk geïnstrueerd te zijn over het veilig gebruiken van deze middelen.

Elektrische bedrijfsmiddelen die gekeurd moeten worden:

  • Elektrisch handgereedschap
  • Elektrische, verplaatsbare werktuigen
  • Handlampen en verplaatsbare lampen
  • Verplaatsbare, elektrische apparaten (bijv. koelkasten, laboratoriumapparatuur, pc’s, printers, stofzuigers, etc.)
  • Verplaatsbare kabels, zoals verlengkabels en haspels
  • Verplaatsbare, elektrische inrichtingen, zoals bouw- en zwerfkasten

De service van Uw Duurzame installateur

Wij helpen u graag met uw netspanningsanalyse. Wij komen bij u langs en zorgen ervoor dat probleemgebieden in kaart worden gebracht en wij bieden u een oplossing. Onze installateurs verrichten de netspanningsanalyse volgens de nieuwste norm, de IEC standaard IEC61000-3-2. Deze norm geeft harmonische storingen precies aan.

Wilt u meer informatie over een netspanningsanalyse van Uw Duurzame Installateur? Neem dan contact met ons op.