uw-duurzame-installateur-logo 48 aangesloten
installateurs

Verplicht laadpalen plaatsen bij meer dan 10 parkeerplaatsen

Vanaf 2020 worden laadpalen verplicht bij nieuwe en gerenoveerde bedrijfspanden met meer dan tien parkeerplekken.

Per 10 parkeerplekken moet er minstens één laadpaalfaciliteit worden gerealiseerd. Ook moet de bekabeling al aanwezig zijn voor iedere vijf extra parkeerplaatsen. Deze maatregel is onderdeel uit het pakket ‘Schone energie voor alle Europeanen’ van het Europees Parlement en is in het leven geroepen om het elektrisch rijden verder te stimuleren.

Het is belangrijk dat u nadenkt over bepaalde zaken, bijvoorbeeld over het type laadpaal dat u gaat installeren. Bij een reguliere laadpaal duurt het enkele uren tot wel een hele dag voordat de auto is opgeladen.
Met een snellader is de auto binnen een half uur al voor 80 procent opgeladen. Dit is voor zakelijke toepassingen een goede oplossing. Bijvoorbeeld voor de bezoekers. Snelladers zijn wel duurder in aanschaf dan gewone laders en vragen ze een grotere aansluitcapaciteit.

De keuze van het type laadpaal hangt dus samen met uw energie-aansluiting, het aantal laadplaatsen én de eventuele behoefte om heel snel te kunnen opladen.

Wanneer u uw parkeerplaatsen toegankelijk wil stellen voor publiek, moeten de laadpalen laadpasjes kunnen accepteren. Dit type laadpalen zijn professionele laders en zijn vaak wat robuuster dan een laadsysteem die u op een eigen terrein of bij uw woning heeft.

Uw Duurzame Installateur kan u helpen met advies en installatie.

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook