uw-duurzame-installateur-logo 51 aangesloten
installateurs

Van Eck Elektro-Telecom in Waardenburg is al sinds jaar en dag een begrip in de Betuwe. Rond 1915 trok grondlegger Adriaan van Eck op zijn fiets en later op de brommer langs de klanten. In eerste instantie als dorpsfietsenmaker, maar al gauw als elektrotechnisch installateur. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een modern, veelzijdig elektrotechnisch installatiebedrijf met 30 medewerkers. Duurzame toepassingen maken een belangrijk onderdeel uit van de dienstverlening. Drie jaar geleden sloot het bedrijf zich aan bij Uw Duurzame Installateur.

Erik Verhagen werkt al ruim een kwart eeuw bij Van Eck. “Het is een stabiel familiebedrijf met enorm veel technische kennis. Dat onderscheidt ons van andere installatiebedrijven. We zijn volledig vertrouwd met regulier installatiewerk en hebben een eigen inspectie-afdeling met speciaal opgeleide medewerkers. Onze kennis en ervaring leiden ertoe dat opdrachtgevers ons weten te vinden voor bijzondere projecten. Dan kun je denken aan het ontwikkelen en toepassen van innovatieve technieken op maat voor de klant zoals Domotica, besturingstechnieken en oplossingen die op afstand of voorgeprogrammeerd bedienbaar zijn via smartphone, tablet of pc. We werken uitsluitend met kwaliteitsproducten van gerenommeerde merken en garanderen een lange levensduur van de installaties.”

Duurzaamheid begint bij jezelf
Binnen de dienstverlening van Van Eck past ook het adviseren over mogelijkheden om energie te besparen. Bijvoorbeeld op het gebied van verlichting, zoals LED-verlichting en aanwezigheidsdetectie. Daarin geeft het bedrijf graag zelf het goede voorbeeld. Zo is het als deelnemer van het energieconvenant regio Rivierenland volop bezig met acties om het eigen energiegebruik en de klimaatbelasting terug te dringen. In 2013 is daarmee een CO2-reductie gerealiseerd van 13%. “Duurzaamheid begint bij jezelf is ons motto. Die besparing hebben wij bereikt door het plaatsen van zonnepanelen op ons bedrijfspand, energiezuinige verlichting en een lager brandstofverbruik van onze bedrijfswagens. We besparen hiermee jaarlijks zeker 2.500 tot 3.000 euro.”van eck

Vrijheid
Het lidmaatschap van Uw Duurzame Installateur past goed in dit plaatje, al was Verhagen aanvankelijk niet laaiend enthousiast toen zijn collega het idee opperde. “Ik dacht dat het weer zo’n inkoopcombinatie was waar je gebonden bent aan bepaalde merken en leveranciers. Dat is echter helemaal niet het geval. Die vrijheid spreekt me erg aan.” Gaandeweg is Verhagen dan ook steeds positiever geworden over de deelname. “Ik heb geconstateerd dat we elkaar niet bijten als leden, dat we elkaar juist kunnen versterken met personeel en kennis. Zo wisselen we bijvoorbeeld onze ervaringen uit met software voor onze branche. Ook hebben we goede contacten met producenten en leveranciers waar we als club privileges krijgen. Dit lukt als individueel bedrijf niet zo snel.”

Techneuten leren over marketing
De ondersteuning vanuit Uw Duurzame Installateur op het gebied van marketing en verkoop beoordeelt Verhagen als het meest waardevol. “Vooral in de afgelopen crisisjaren hebben we daar veel profijt van gehad. Van oudsher zijn wij techneuten en hoefden we onszelf niet te verkopen. Als we ons hoofd buiten de deur staken, kwam het werk bij wijze van spreken op ons af. Maar de wereld is veranderd. We moeten ons profileren als organisatie en zorgen dat ons personeel over de meest actuele kennis en vaardigheden beschikt. Via Uw Duurzame Installateur hebben we deelgenomen aan interessante cursussen. Ook hebben we in gesprekken goede tips en adviezen gekregen voor marketing en verkoop. Het helpt wanneer iemand van buitenaf een frisse inbreng levert.” Met hulp van Uw Duurzame Installateur organiseerde Van Eck vorig jaar een geslaagde open dag voor leveranciers en relaties. Ook bracht het met klanten een bezoek aan een leverancier om de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onder andere verlichting te zien. LED-verlichting en bediening via smartphone of tablet zijn een hot item.”

Kennisuitwisseling met leveranciers
De aangesloten bedrijven wisselen niet alleen onderling kennis uit, regelmatig betrekken zij daar ook de leveranciers bij. Een goede zaak, vindt Verhagen. “Vorig jaar zijn we met de collega’s en een aantal leveranciers naar de beurs in Frankfurt geweest. Het is leuk om daar als club naartoe te gaan. Onze leveranciers ervaren dan dat installateurs makkelijk te benaderen zijn. Uw Duurzame Installateur geeft onze branche een positieve uitstraling. We treden nu meer naar buiten als ‘Uw duurzame installateur’, klanten waarderen dat.”

van eck

Erik Verhagen (rechts) ontvangt van ABB / Busch-Jaeger het certificaat “Living Space Partner” als erkenning voor de intensieve samenwerking om hoogstaande projecten te realiseren.

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook