uw-duurzame-installateur-logo 51 aangesloten
installateurs

Cohere biedt Smart Charging oplossingen om sneller en goedkoper te laden. Een mooi verhaal naar je klant, want wie wil dit nou niet? Michael Coussement, Cohere: “Cohere is er voor de installateur. Met Smart Charging is er vaak veel meer mogelijk dan installateurs weten. Wij helpen installateurs om de beste laadoplossing op maat aan te bieden aan hun klanten. Maxem is de nieuwste ontwikkeling van Cohere en biedt meerdere laadoplossingen. Maxem meet real-time 24 uur per dag welk vermogen er beschikbaar op een aansluiting is en stelt dat ter beschikking aan de laadpaal. “Hierdoor kom je niet in de knel met het beschikbaar vermogen.”, aldus Coussement. Met Maxem laden auto’s thuis tot 50% sneller, heb je real-time inzicht in je energieverbruik en het laadpunt kan aangesloten worden op zonnepanelen.smart charging

8 laadpunten met Maxem

“Laatst hebben wij een mooie oplossing geleverd voor Van Dam Machine in Amsterdam. Installateur ETB Hogenes uit Alphen aan den Rijn heeft 8 laadpunten geplaatst. Van Dam Machine fabriceert grote machines voor allerlei doeleinden. Bij plaatsing van de laadpunten bleek dat de voeding van een hele andere kant van de hal moest komen. Niet ideaal en een grote investering om het aan te leggen. Van Dam Machine heeft een bestaande 3x80A aansluiting en gebruikt deze slechts 1 tot 3 keer per maand om de machines te testen. Een uitgelezen kans voor Maxem. De voeding voor de laadpunten is op de bestaande aansluiting geplaatst met Maxem.

Op deze manier is er altijd genoeg capaciteit voor de laadpunten en tijdens het testen van de machines wordt dit automatisch iets minder.” Wilt u uw klant ook voorzien van het optimaal bruikbare laadpunt? Cohere geeft uitleg en training (de Maxem-meetings) op het gebied van Smart Charging. Wilt u meer informatie over Smart Charging? Neem dan contact met ons op. 

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook