uw-duurzame-installateur-logo 51 aangesloten
installateurs

Op 1 augustus 2014 moet elke betaling worden gedaan met het IBAN-bankrekeningnummer. Dit heeft voor jou als ondernemer ook consequenties. Administratie, software en systemen moeten worden aangepastop de nieuwe betaalwijze. Een bedrijf wat niet over is op IBAN op 1 augustus 2014 kan niet deelnemen aan het betaalverkeer.
 

Omzetten van rekeningnummers

 
Je huidige softwareleverancier kan je meer vertellen over de aanpassingen die nodig zijn. Denk hierbij ook aan de rekeningnummers van crediteuren die in je systeem staan, deze moet je ook aanpassen, anders kunnen de betalingen niet worden verwerkt. Banken hebben hiervoor een tijdelijke service opgezet, via welke je grote bestanden rekeningnummers in één keer om kunt laten zetten naar IBAN: www.ibanbicservice.nl. Wil je een enkel rekeningnummer nog omzetten, laat dan het rekeningnummer converteren.
 

Debiteurenbeheer

 
iban uw duurzame installateur

Jij kan wel helemaal over zijn op IBAN maar dat betekent nog niet dat je debiteuren dat ook zijn, voorkom dus dat het IBAN-rekeningnummer onbekend is.
Pas niet alleen je facturen en briefpapier aan, maar vermeld het ook op je website en zet het in je email-handtekening. Zo voorkom je telefoontjes of te late betalingen.
 

Wat is IBAN?

 
IBAN is een internationaal rekeningnummer, waardoor iedereen in Europa met eenzelfde soort rekeningnummer kan betalen. Dit rekeningnummer is in elk land op dezelfde manier opgebouwd: Je huidige rekeningnummer wordt voorafgegaan door een landcode (NL voor Nederland), een controlegetal (twee cijfers), een code van je bank (vier letters in Nederland) en één of meerdere nullen. In totaal bestaat je Nederlandse IBAN uit 18 tekens. In andere landen varieert dit aantal van 15 tot 34 tekens.

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook