uw-duurzame-installateur-logo 51 aangesloten
installateurs

Henk Pothoven, directeur van Etech in Soest, hoefde niet lang na te denken of hij zich aan zou sluiten bij Uw Duurzame Installateur. Ondersteuning op marketinggebied, interessante leads, inkoopvoordeel en collegiale uitwisseling, het klonk hem allemaal als muziek in de oren. Zijn lidmaatschap gaat nu het derde jaar in en hij heeft er nog geen dag spijt van gehad.

“Een nieuwsbrief en een website ontwikkelen, dat doe je niet snel in je eentje”, vertelt Pothoven. “Je komt er gewoon niet aan toe. Dan kost het te veel tijd en geld en heeft het nog niet de professionele uitstraling die je voor ogen had. Via Uw Duurzame Installateur is dat allemaal prima geregeld. Ook van de flyers over duurzame oplossingen heb ik gebruik gemaakt. Ik had met de plaatselijke Volvo-dealer de afspraak dat mensen die een elektrische auto kochten, onze folder kregen over oplaadpalen. Die was in overleg met Uw Duurzame Installateur speciaal op maat gemaakt. Dat heeft veel klanten opgeleverd.”

Professionele uitstraling
Etech profileert zich stevig als specialist in duurzame oplossingen. Het bedrijf adviseert klanten over energiebesparende maatregelen op basis van een energiescan en helpt bij het opwekken van duurzame energie uit zon en wind. Pothoven treft hiervoor bij Uw Duurzame Installateur goede gesprekspartners als het gaat om de benadering van klanten. “Ze zijn commercieel erg sterk. Als ik een idee heb, dan is er altijd iemand om mee te sparren en te helpen met de uitwerking. Met het resultaat kom je professioneel voor de dag en dat is gewoon belangrijk in de markt.”

Financieel voordeel
De contacten die Uw Duurzame Installateur heeft met leveranciers leveren inkoopvoordeel op én interessante leads. “Door het inkoopvolume dat we gezamenlijk hebben, gaan er deuren open die anders gesloten blijven”, legt Pothoven uit. “Je komt makkelijker bij een partij aan tafel. Zo’n leverancier is dan ook bereid om wat marketingbudget vrij te maken om gezamenlijk promotieactiviteiten te ondernemen. Zulk financieel voordeel krijg je niet als je alleen aanklopt. Het heeft ons al leuke klussen opgeleverd, bijvoorbeeld voor het plaatsen van oplaadpalen.”

LinkedIn 001

Vakbekwame inleenkrachten
Pothoven ziet Uw Duurzame Installateur als een waardevol netwerk van gelijkgestemde collega’s. “Het is prettig om bij zo’n club te horen. Ik heb al eens medewerkers ingeleend van aangesloten installateurs en dat beviel uitstekend. De kwaliteit is aanzienlijk beter dan de krachten die je doorgaans via een uitzendbureau inleent. Ook de trainingen waaraan we kunnen deelnemen, zijn goed van niveau.” De bijeenkomst die voor de aangesloten leden worden georganiseerd vindt Pothoven interessant. “We zien elkaar een paar keer per jaar. Wat mij betreft zou dat wel vaker mogen, bijvoorbeeld om ideeën uit te wisselen en te bespreken wat er speelt in de markt. Samen kun je nieuwe markten en innovaties ontdekken om in te investeren.”

Servicebedrijf
Voor Etech ligt de toekomst vooral in serviceverlening. Het bedrijf richt zich doelbewust op organisaties in de zorgsector, het onderwijs en bij de overheid. Ook industriële bedrijven en particulieren behoren tot de klantenkring. “We zullen nog wel nieuwe installaties blijven aanleggen, maar het doel is vooral service, beheer en onderhoud van bestaande systemen”, stelt Pothoven. “We willen geen bedrijf zijn met een serviceafdeling, maar een volledig servicebedrijf. Dat is niet nieuw, maar er is wel behoefte aan, merken wij. Klaar staan voor de klant, goed luisteren en snel kunnen reageren, dat is belangrijk. Zorgen voor continuïteit en storingen adequaat oplossen.”

Nieuwe kansen
De nieuwe koers die Etech vaart, heeft ook geleid tot een andere samenstelling van het team. “Je hebt mensen nodig die meer dan één kunstje kunnen. Die zich netjes weten te presenteren, kunnen omgaan met klanten en ook softwarematig onderlegd zijn. Van enkele medewerkers hebben we afscheid moeten nemen. Nu staat er een echt ‘elftal’, een goed team waarmee ik de toekomst positief tegemoet zie. De crisis heeft me wel wakker geschud. Het dwingt je om creatief na te denken. Maar als je dan nieuwe kansen ziet en die ook weet te benutten, geeft dat veel energie. Dat maakt het ondernemen weer leuk.”

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook