uw-duurzame-installateur-logo 51 aangesloten
installateurs

Alphen aan den Rijn, 18 augustus 2015 – Installatiebedrijven kennen eigenlijk geen rustige zomerperiode meer. Ruim 75 procent van de ruim 200 ondervraagde installatiebedrijven is gewoon aan het werk. Dit blijkt uit een onderzoek van Uw Duurzame Installateur onder 216 installatiebedrijven in Nederland. De bouwvak is in Nederland in volle gang.

Caspar Norg, directeur uw Duurzame Installateur: “Er zijn veel bedrijven die langlopende projecten hebben, de installateurs werken hieraan door. Het kan toch echt niet dat de werkzaamheden ineens drie weken stilliggen.”

bouwvak

Installateurs merken ook dat het bij (potentiele) klanten rustiger is. De langverwachte goedkeuring op die ene offerte staat ineens op de mail. Gedacht wordt dat dit komt doordat ook de werkdruk van de klant minder is. Vaak moet een installateur dan vrijwel meteen aan de slag, flexibiliteit is vereist.

Geen van de ondervraagde installateurs draait tijdens de bouwvak op volle capaciteit. De helft van de installateurs geeft aan de zomerplanning volgend jaar aan te passen. Het lijkt de installateurs noodzakelijk meer monteurs in de bouwvak beschikbaar te hebben.

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook