uw-duurzame-installateur-logo 51 aangesloten
installateurs

Via het Smart Grids Competence Center van Nexans Power Accessories in de Franse Ardennen is Nexans een van de partners in het Eco2charge project in Frankrijk. Gebruikmakend van haar expertise op het gebied van aansluitapparatuur ontwikkelt Nexans een slimme en modulaire oplossing voor oplaadinfrastructuren voor elektrisch vervoer, die interactief kunnen zijn met de systemen die zijn ontworpen door de andere Eco2charge partners.

Het Eco2charge project heeft ten doel de ontwikkeling van elektrische voertuigen (EV) te steunen, door het versnellen van de uitrol van EV oplaadinfrastructuren in gebouwen, campussen en eco-districten. Deze faciliteiten zullen een aanvulling zijn op de bestaande oplaadpunten langs de Franse wegen en gebruikers in staat stellen om hun EV’s op te laden op hun werk, in hun buurt of bij publieke of private oplaadpunten, zoals op stations, supermarkten, openbare parkeerplaatsen, etc.

logo_eco2charge_couleurs-288

Het project wordt gecoördineerd door Bouygues Energies & Services en bundelt de expertise van acht partners uit verschillende industrieën, t.w.: Actility, Alstom, Bouygues Energies & Services, CEA (commissie voor atoomenergie en alternatieve energie), Embix, Nexans, Renault, en de Universiteit van Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines (UVSQ).

Deze collaboratieve samenwerking stelt zich als doel om locaties die zijn uitgerust met oplaadfaciliteiten om te zetten naar volwaardige energie-ecosystemen, waarin de opwekking, opslag en consumptie van energie elkaar constant in evenwicht houden.

Eco2charge streeft er ook naar om de componenten van de oplossing binnen drie jaar te ontwikkelen en naar de markt te brengen Het project, met een budget van € 13.200.000, is uitgevoerd met steun van het “Programme Véhicule du futur” (programma “voertuig van de toekomst”), onderdeel van het “Programme des Investissements d’Avenir” (programma “investeringen van de toekomst”), gerund door ADEME (Frans Agentschap voor Milieu en Energie Controle) in opdracht van de Franse regering.

Het systeem maakt dus onderlinge communicatie mogelijk tussen alle componenten die betrokken zijn bij het energiemanagement voor een gebouw. Slim energiebeheer van gebouwen wordt bereikt door de volgende aspecten te combineren:

– Verschillende energiebronnen, zowel lokaal (hernieuwbare energie) als extern.
– Capaciteit voor energieopslag
– Behoeften van het gebouw en zijn bewoners
– Uiteenlopende verwachtingen van de bestuurders van elektrische auto’s
Het doel is om gebruikers te voorzien van de best mogelijke oplaadservice, terwijl de kosten en de energie-impact van het gebouw worden beperkt.

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook