uw-duurzame-installateur-logo 51 aangesloten
installateurs

Vrijdag 13 maart 2015 heeft Oosterberg samen met ABB, Draka, Esylux, Philips en Theben een samenwerkingsovereenkomst getekend met Raab Karcher in de hagelnieuwe Greenworks Academy in Apeldoorn. De eerste Greenworks Academy in Breda bestaat al sinds 2012, later dit jaar volgt een derde in Amsterdam.

Greenworks: Wat houdt dat precies in?

Greenworks is de verzamelnaam voor de duurzame bouw –en installatiematerialen die zijn geselecteerd uit ons brede assortiment. Dit label geeft de branchegemiddelde milieubelasting van het betreffende product binnen het oosterbergtoepassingsgebied weer. De score is afkomstig uit het onderdeel materiaal van de rekeninstrumenten GPR gebouw.

Greenworks visie

Een duurzaam bedrijf zorgt ervoor dat het een positieve invloed heeft op de rest van de wereld en de toekomst hiervan, zowel op het gebied van milieu, mens als maatschappij. Daarom heeft Raab Karcher het label Greenworks ontwikkeld. Naast duurzaamheid in bouwmaterialen wordt hier sindskort ook gebruik gemaakt van de slimme en duurzame oplossingen uit de installatiebranche. Binnen de elektrotechnische branche speelt Oosterberg een belangrijke en exclusieve rol.

Er zijn nu zo’n 150 producten met het Greenworks-Label en dat aantal groeit de komende jaren alleen maar. Een goed voorbeeld van duurzaam bouwen is de Deal Stroomversnelling, een landelijk initiatief om huur- en koopwoningen energieneutraal te maken. Duurzaam installeren doe je samen!

Greenworks Academy

Onder het motto: Leren, Zien en Doen worden er demonstraties gehouden en kan men aan de slag met de Greenworks-producten. Deze academies zijn bedoeld voor alle partijen in de bouw, inclusief opdrachtgevers en klanten. Er zijn allerlei losse duurzame producten op de markt en met dit concept wordt de markt een totaaloplossing geboden. In een exclusieve samenwerking met de fabrikanten ABB, Draka, Esylux, Philips en Theben worden in de Greenworks Academy totaaloplossingen getoond en thematische – en vakmantrainingen gegeven.

Greenworksscore

De Greenworksscore is een methode om de duurzame materiaal- en productie eigenschappen inzichtelijk te maken. De Greenworksscore wordt weergegeven door een getal en bedraagt maximaal 20.

Keurmerken

Indien het duurzame product ook een keurmerk heeft toegekend, dan zal dit ook op de productinformatiebladen zichtbaar zijn. Denk hierbij aan keurmerken als FSC, PEFC, DuboKeur, Cradle to Cradle etc. Met Greenworks kan Oosterberg u uitstekend adviseren op het gebied van duurzame installatiematerialen.

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook