uw-duurzame-installateur-logo 51 aangesloten
installateurs

OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Alle bedrijven in onze bedrijfstak dragen ieder jaar 1,1% van de totale loonsom af van de OTIB. Dit is een fors bedrag, maar hier krijgt u wel wat voor terug!
 
De praktijk wijst echter uit dat lang niet alle installateurs het maximale uit de OTIB-pot halen. Ten dele komt dit doordat men niet voldoende op de hoogte is. Wellicht heeft dit te maken met het grote aantal regelingen met bijbehorende afkortingen dat te vinden is op de site van OTIB.

Uw Duurzame Installateur wil graag een paar regelingen belichten. De rest kunt u het beste bespreken met uw Branchecoach.
 
De OntwikkelingsStimuleringsRegeling (OSR): 150 euro per medewerker per jaar!
Ieder bedrijf begint 2014 met een budget van 800 euro.  Dit staat in het regelement Stimuleringsregeling: 
Daarnaast heeft iedere medewerker recht op 150 euro vergoeding per jaar.

Een belangrijke stap die u moet nemen om uw OSR- budget optimaal te benutten is het collectief maken van het opleidingsbudget. Zo kunt u het geld dat overblijft van medewerkers die geen cursus volgen toch besteden.  Wat OTIB van u verwacht is dat u een bedrijfsopleidingsplan ( voor 1 juli!) maakt  en de werknemers een afstandsverklaring laat tekenen voor individuele tegemoetkoming
 
OSR-specifiek : 200 euro extra per medewerker per jaar!
Volgen uw medewerkers opleidingen of cursussen die op de OSR-specifiek lijst staan?

Dan kunt u in 2014 200 euro extra per medewerker terugkrijgen. Op deze lijst staan bijvoorbeeld opleidingen van Syntess die uw consultant bij u op locatie geeft, een flink aantal opleidingen met betrekking tot zonnestroom, Arbo-en preventie cursussen en nog veel meer. Hier gaat u waarschijnlijk gebruik van maken!
 
Medewerkers jonger dan 25? Topstarter! 500 euro opleidingsbudget!
Otib organiseert voor werknemers jonger dan 25 Topstartersdagen. Hier leest u er alles over

Voor dit artikel is van belang dat de werknemers een Topstartersbon ontvangen van 500 euro die ingezet kan worden voor trainingen en opleidingen
 
Medewerkers ouder dan 50? 500 euro!
Voor de inhoud van het programma kunt u hier terecht: http://www.50plus.otib.nl/ . Na het volgen van de workshop ontvangt uw medewerker een tegoedbon van 500 euro die ingezet kan worden voor trainingen en opleidingen.
 
En biedt OTIB nog meer?
Ja OTIB biedt veel meer. Beroepspraktijkvorming, regeling bij aanvang en afsluiting van MIT en HBO, Cursussen leidinggeven, samenwerken, commercie, en nog veel meer. Ons advies is: neem contact op met één van de acht branchecoaches van OTIB en Uneto-VNI.

Zij helpen u graag kosteloos door alle regels heen en adviseren over alle andere subsidie- en opleidingsmogelijkheden.
 
Laatste belangrijke tip:
Dien uw facturen van 2013 in voor 1 april bij OTIB. Anders krijgt u deze niet meer vergoed!
 
Tot slot
Het doel van dit artikel is om u te wijzen op grote mogelijkheden van OTIB. Voor de exacte uitleg over alle individuele regelingen verwijzen wij u naar OTIB en haar Branchecoaches. U zult begrijpen dat wij alle eventuele aansprakelijkheid dan ook afwijzen.
 
Benieuwd naar wat Uw Duurzame Installateur verder voor u kan betekenen? Neem dan direct contact met ons op via info@uwduurzameinstallateur.nl!

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook