uw-duurzame-installateur-logo 51 aangesloten
installateurs

Heeft u ook flexibel of tijdelijk personeel? Er gaat een hoop veranderen in de wetgeving. De belangrijkste 4 veranderingen per 1 januari 2015 op gebied van tijdelijk personeel voor u op een rij. 

1. Doorbetaling loon, ook al is er geen werk

Misschien heeft u het ook, een goede tijdelijke medewerker die u niet hoeft uit te betalen als hij niet werkt, ideaal toch? Dit is vastgelegd in zijn contract voor zes maanden. Nu mag u deze periode van zes maanden onbeperkt verlengen in de cao, na de jaarwisseling mag dit niet meer.

2. Geen proeftijd

Past u ook bij nieuwe werknemers een proeftijd toe? Let op: in tijdelijke contracten van maximaal zes maanden mag u met ingang van 1 januari 2015 geen proeftijd meer opnemen. Dit geldt ook voor een daarop aansluitend contract.

3. Concurrentiebeding
Beter goed gejat, dan slecht bedacht. Wie kent de uitspraak niet? Alleen wilt u toch eigenlijk niet dat de werknemer die bij u weggaat, al zijn kennis bij de buren gaat brengen.

Vanaf 1 januari mogen er in tijdelijke contracten alleen nog bij bijzondere omstandigheden een concurrentiebeding opgenomen worden.geld onder muis-1

4. Boete bij beëindiging of verlenging tijdelijke contracten
Heeft uw werknemer een contract voor bepaalde tijd van zes maanden of langer dat eindigt? Dan moet u uiterlijk één maand voor het einde van het contract schriftelijk aan uw werknemer laten weten of het contract wel of niet verlengt wordt.

Boete:

Ssssttt! Niks over deze regeling zeggen tegen uw personeel! Alleen uw werknemer kan maximaal twee maanden na het einde van het contract deze boete bij u komen claimen. Als u een week te laat bent met het schriftelijk laten weten, kost het u een week salaris, bij twee weken te laat twee weken salaris, etc. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal een maandsalaris van de werknemer.

Tip: Denk bij verlenging van het contract ook aan eventuele veranderde arbeidsvoorwaarden, zoals eigen bijdrage bedrijfsauto, aantal vakantiedagen, pensioenregelingen, etc.

Delen
FacebookTwitterLinkedIn
Bekijk ook