Omvormers, wat doen ze?

Omvormers, wat doen ze?

Bij het aanschaffen van omvormers voor uw zonnepanelen moet u allereerst weten welke specificaties uw zonnepanelen hebben. Het vermogen dient namelijk afgesteld te worden op dat van uw zonnepanelen. Zij zorgen ervoor de opgewekte energie wordt omgezet in wisselstroom, die u nodig heeft voor uw elektriciteitsnetwerk, ze zorgen ervoor dat de panelen optimaal presteren, het zogenoemde MPP tracken en zorgen er daarnaast voor dat de hoeveelheid opgevangen energie zorgvuldig gemeten wordt.

Waar moet u op letten bij omvormers?

Het is van groot belang dat omvormers goed samengaan met uw zonnepanelen. Wanneer deze te zwaar zijn dan kan het rendement van uw zonnepanelen naar beneden gaan. Het is dus beter dat de capaciteit lager ligt dan het aantal KWP’s, van zonnepanelen. Vooral als zonnepanelen niet volledig op het zuiden gericht zijn of als er sprake is van behoorlijk wat schaduw, dan zijn lichtere omvormers een stuk beter. Ook de helling van het dak speelt een grote rol. Omvormers hebben namelijk een minimaal voltage nodig om te werken en hoe zwaarder hoe langer het duurt voordat ze aanslaan. Wilt u zeker weten dat u de goede omvormer koopt voor uw zonnepanelen, dan kunt u uw installateur het beste even een berekening laten maken op basis van het functioneren van de zonnepanelen. Voordeel is wel dat er met de huidige markt voldoende omvormers zijn voor de verschillende opstellingen van de zonnepanelen.

 

Omvormers en de voordelen van de zonnepanelen

Omvormers zorgen er niet alleen voor dat u het beste haalt uit uw zonnepanelen, omvormers kunnen u op die manier ook nog geld besparen of opleveren. Uw Duurzame Installateur helpt u niet alleen bij het installeren van uw zonnepanelen, maar geeft u ook uitstekend advies over verschillende omvormers en welke het meest geschikt is voor uw situatie. Wij beiden u zo de kans om u met uw zonnepanelen uw eigen energieleverancier te worden. Goede omvormers zorgen voor de meeste optimale omzet van de energie van uw zonnepanelen naar wisselstroom en omvormers zorgen er ook voor dat er zo min mogelijk energie van uw zonnepanelen verloren gaat. Op die manier leveren uw zonnepanelen u een economisch voordeel op en bent u ook minder afhankelijk van de grote energiemaatschappijen. Omvormers zijn daarbij een uitstekend hulpmiddel en zorgen er ook voor dat uw verbruik bijgehouden wordt. Daarmee weet u precies hoeveel energie u van uw zonnepanelen gebruikt en hoe u daarop uw huishouden kunt aanpassen.

 

De levensduur

Omvormers gaan een stuk minder lang mee dan uw zonnepanelen. Veel omvormers hebben een levensduur tussen de negen en dertien jaar. Er zijn fabrikanten die beloven dat omvormers net zo lang meegaan als zonnepanelen, maar dat blijkt in de praktijk verre van waar te zijn. Omvormers hoeven niet onderhouden te worden, maar moeten wel vervangen worden.

 

Uw Duurzame Installateur heeft verstand van Zonnepanelen

Zo hoeft u geen belasting te betalen op de afschrijving van de zonnepanelen en omvormers. Dit kan in uw geval leiden tot een voordeel van maximaal 25% bij uw vennootschapsbelasting en maximaal 52% bij uw inkomstenbelasting. Wilt u meer weten over de voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijf? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze Duurzame Installateurs.