Oplaadpunten voor de elektrische auto! De beste optie!

Oplaadpunten voor de elektrische auto! De beste optie!

Het verbruik van elektriciteit zal de komende jaren enorm gaan toenemen. De elektrische fiets, de elektrische scooter en met name de elektrische auto dragen daar aan bij. De eerste twee kunnen gemakkelijk thuis opgeladen worden via een normaal stopcontact. Voor een elektrische auto wordt dat moeilijker, daarvoor zijn oplaadpunten nodig. Daarom hier een aantal opties.

 

Oplaadpunt bij u thuis

Gelukkig komen er steeds meer oplaadpunten in steden en bij tankstations, maar het aantal elektrische auto’s neemt ook toe. Bij openbare oplaadpunten is het afwachten of de plek vrij is. Een ideale uitkomst is daarom een oplaadpunt aan huis. Dan bent u altijd verzekerd van een plekje! Feit is wel dat de elektriciteit van uw energieleverancier gewoon betaald moet worden. Hoe voordelig zou het dan zijn als u zelf de energie opwekt?

 

Zelf elektriciteitsproducent met zonnepanelen

Een voordelige optie is dus zelf elektriciteit opwekken en die tanken bij uw eigen oplaadpunt. Op die manier wordt autorijden nog goedkoper. Door zelf elektriciteit op te wekken voorkom je dat de rekening explodeert doordat iedereen binnen het gezin een door elektriciteit voortgedreven vervoermiddel heeft. Sinds 2013 kunt u de BTW terugvragen op de aanvraag van uw zonnepanelen wat deze investering een stuk aantrekkelijker maakt!

 

Verschillende oplaadpunten

Het goedkoopste laadstation is €750,- exclusief btw. Dit is de EV-Box, basis laadstation. De EV-Box heeft een vermogen van 3.7kW. Hiermee is uw auto tussen de 4 en 8 uur opgeladen, dit hangt van uw type auto af.

Voor een EV-Box, compleet laadstation betaalt u €1295,- exclusief btw. Uw auto is bij dit laadstation tussen de 2 en 4 uur opgeladen. Het betreft een vermogen van 11Kw tot 22kW.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen voor uw eigen oplaadpunt aan huis? Of over de verschillend soort oplaadpunten? Maak dan hier een afspraak voor een oriënterend gesprek met één van onze Duurzame Installateurs.