Veilig opladen van uw elektrische of hybride auto

Veilig opladen van uw elektrische of hybride auto

U krijgt binnenkort uw hybride of elektrische auto. Deze gaat u uiteraard opladen. Natuurlijk wil u dit zo voordelig mogelijk doen, maar u wilt geen onveilige situaties bij u thuis, dus veilig opladen is misschien wel het belangrijkst.

Hier nog even de verschillen tussen laden via een normaal stopcontact en het  mode 3 oplaadpunt voor het opladen van een elektrische auto.

Laden via een normaal stopcontact

Laden via een normaal stopcontact lijkt het meest eenvoudige. Hier zitten wel een aantal belangrijke nadelen aan. Het laden van de auto via een normaal stopcontact kan erg lang duren.  Het kan zo zijn dat het stopcontact en de achterliggende bedrading dit op de langere duur niet aankunnen. Hierdoor kan er bij u thuis een gevaarlijke situatie ontstaan.

Laden via een mode 3 oplaadpunt

Het opladen van de auto via een mode 3 oplaadpunt is het zogenaamde gecontroleerde laden. Uw klant kan de auto veel sneller opladen dan via een gewoon oplaadpunt, er is communicatie tussen de auto en het laadpunt over de geschikte laadstroom, de kabel is vergrendeld tijdens het laden en kan ook bij slecht weer veilig geladen worden. De laadpunten zijn gemaakt om continu veel stroom te verschaffen.

Op de site van de gezamenlijke Nederlandse netbeheerders  www.energieveilig.nl kan u dit uitgebreid nalezen.

Mocht u toch van plan zijn om alleen via een gewoon stopcontact te gaan laden, dan is het verstandig wanneer u contact opneemt met één van onze installateurs. Hij kan dan inspecteren of er zich geen gevaarlijke situaties gaan voordoen.