Besparen op magazijnverlichting

Besparen op magazijnverlichting

Besparen op magazijnverlichting dat moet toch kunnen? Energiebesparing is tegenwoordig een veelgehoord begrip. Maar ja, natuurlijk kan men besparen op magazijnverlichting. Een groot deel van alle kosten die er zijn voor het magazijn bestaan uit verlichtingskosten. Maar wat te doen?

magazijnverlichting

LED-verlichting

 

Overstappen op LED-verlichting is een eerste stap om te besparen op magazijnverlichting. LED-verlichting is in eerste instantie een investering, maar verdient zich uiteindelijk dubbel en dwars terug. Het is een investering in een een duurzame en milieuvriendelijke verlichtingsoplossing. De EU heeft bepaald dat ons gezamenlijke energieverbruik vóór 2020 met 20% moet zijn verlaagd. Als gevolg van deze doelstelling moeten bedrijven voldoen aan de verhoogde normen van de zogenaamde Richtlijn voor de Energieprestaties van Gebouwen (EPBD). In de praktijk houdt dit in dat nieuwe en gerenoveerde gebouwen aan strengere eisen moeten voldoen als het gaat om energiebehoud. LED verlichting voldoet aan alle gestelde normen van de EU en dus is het voor bedrijven aantrekkelijk om op een dergelijk systeem over te stappen, dit geldt dus ook voor het magazijn.

Met LED-verlichting bespaart u aanzienlijk op onderhoudskosten, omdat LED lampen een langere levensduur hebben dan bijvoorbeeld tl-verlichting. De kosten voor LED verlichting, die in eerste instantie hoger liggen dan de kosten voor gloei- en spaarlampen, haalt u er op de langere termijn zeker uit, omdat u met een klein aantal LED-lampen aanzienlijk meer licht produceert dan met een vier keer zo groot aantal spaarlampen.

Bewegingssensoren

 

Interessant voor u als ondernemer is de fiscale regeling magazijnverlichtingEnergie-investeringsaftrek (EIA). Investeert u in goedgekeurde verbeteringsmaatregelen, dan kunt u recht hebben op een aantrekkelijke aftrek! Zo bespaart u op energie en onderhoud én verdient u uw investering relatief snel terug! Doet u de verlichting aan en knippert deze eerst even of hoort u een knetterend geluid? Dan hebt u te maken met verouderde verlichting. Zorg dan dat deze wordt vervangen, dit is al de eerste slag op besparen op magazijnverlichting. Er kan daglichtregeling worden toegepast en het inregelen van bewegingssensoren zijn de volgende stappen. U kunt in deze video zien wat de voordelen van deze melders zijn.

Vraag GRATIS testopstelling aan

Delen
FacebookTwitterLinkedIn