Duurzame schoolverlichting

Duurzame school voor duurzame toekomst

Het woord duurzaamheid zingt rond in de Nederlandse samenleving. philips-master-ledtube-tl-vervangingsbuis-120cm_1_1Iedereen die zichzelf ook maar enigszins serieus neemt, doet aan duurzaamheid. Ook de duurzame school is inmiddels een begrip. Veel Nederlanders zijn het wel met elkaar eens dat het hoog tijd is om op een duurzamere manier om te gaan met de aarde. Daarbij zullen we kritisch moeten kijken naar ons eigen gedrag als het gaat om duurzaamheid. Hoe vaker we onszelf kritisch beschouwen en vragen stellen bij ons gedrag, hoe meer milieubewustzijn in ons verankerd raakt. Hoe jonger mensen zijn, hoe makkelijker ze zich bepaald gedrag eigen kunnen maken. Scholen zijn dan ook bij uitstek de plek waar aandacht voor duurzaamheid ingebed wordt in houding en gedrag. Als duurzame school hebt u aandacht voor duurzaamheid, handelt u daar zelf ook naar en brengt u ook duurzame leerlingen voort. Voor u als duurzame school valt vaak nog veel winst te behalen. Hierbij kan Uw Duurzame Installateur een belangrijke rol spelen: hij is immers een vakspecialist met oog voor duurzaamheid!

Duurzame school stelt aarde centraal

 

Een duurzame school is uiteraard een school die aandacht heeft voor duurzaamheid. Dat het begrip ‘duurzame school’ leeft, wordt bijvoorbeeld duidelijk uit het bestaan van ‘Eco-schools’, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Wist u dat er in Nederland in totaal al maar liefst 98 scholen meedoen aan dit initiatief? Eco-Schools geeft scholen een methode waarmee duurzaamheid een deel wordt van het lesprogramma. Binnen dit programma worden leerlingen uitgenodigd om zelf dingen te doen om hun school (nog) duurzamer te maken. Een duurzame school die kiest voor dit project, verbindt zich serieus aan duurzaamheid. Ook zonder deel te nemen aan een dergelijk programma, kunt u ervoor kiezen een duurzame school te zijn. Ook u wilt uw leerlingen immers bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel meegeven als het gaat om het behoud van onze aarde! Uiteraard is het dan wel van belang dat u als school keuzes maakt die uw imago als duurzame school bevestigen. Goed voorbeeld doet immers goed volgen.

Duurzame school bespaart

 

Volgens ‘Eco-schools’ kunt u als basisschool gemiddeld ruim € 5.300 besparen: Foto: Bram Saeys/HH, Boxtel, Simply Healthy @ Schools, Philipseen besparing van 30 tot 40% op elektriciteit en 15 tot 20% op gas zou mogelijk moeten zijn. De besparing op elektriciteit komt vooral uit aanpassing van verlichting. De besparing op gas komt voort uit het optimaliseren van de cv-installatie en isolatie. In de eerste plaats zorgen deze besparingen voor een aanzienlijk kleinere CO2-uitstoot. Daarnaast kunt u als duurzame school energiebesparende maatregelen goed combineren met het verbeteren van het binnenmilieu van uw duurzame school. Hierdoor zullen leerlingen én leerkrachten zich prettiger voelen en beter presteren. Als school kunt u bij dit alles aanspraak maken op interessante subsidies voor bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, etc.

Door uw school te profileren als duurzame school geeft u aan dat u kiest voor kwaliteit, wat bijdraagt aan een positief imago. Daarnaast bespaart u ermee, draagt u bij aan het welzijn van leerlingen en medewerkers en levert u milieubewuste leerlingen af. En leerlingen van een duurzame school zijn de milieubewuste wereldburgers van morgen. Uiteraard draagt uw Duurzame Installateur daar graag een steentje aan bij!

Vraag GRATIS testopstelling aan

Delen
FacebookTwitterLinkedIn