Energie besparen school

Energie besparen school: er is veel mogelijk

Energie besparen, wie wil dat nu niet? Als schoolleiding zal ‘energie besparen school’ gymzaal tbh375u dan ook ongetwijfeld als muziek in de oren klinken! Als school kunt u uw geld immers wel beter besteden dan aan een torenhoge energierekening. Op een school draait het allereerst om de leerlingen en de medewerkers en hun ‘prestaties’. Hoe meer budget u daartoe kunt aanwenden, hoe beter zij presteren. Een lagere energierekening is dus zeer welkom. Maar hoe doet u dat concreet, ‘energie besparen school’? In dit artikel laat uw Duurzame Installateur zien wat er mogelijk is – en het zal u verbazen hoeveel opties er zijn! Voor welke vorm van besparen u ook kiest, het levert altijd winst op. Allereerst natuurlijk omdat u minder uitgeeft. Daarnaast is er door uw duurzamere keuzes ook winst voor het milieu, nu en in de toekomst. Een school is bij uitstek de plek om waarden op het gebied van duurzaamheid ook daadwerkelijk vóór te leven!

Verlichting en energie besparen school

 

Streeft u er net als veel andere eigentijdse scholen naar een duurzame school te zijn? Dan is het hoog tijd om te beginnen met ‘energie besparen school’. Maar… valt er op uw school energie te besparen? En zo ja, waar kunt u het beste beginnen? Uw Duurzame Installateur adviseert u allereerst de verlichting binnen uw school nader te onderzoeken. De energiekosten van een school bestaan voor een groot deel uit verlichtingskosten. Volgens ‘Eco-schools’ (het wereldwijde keurmerk voor duurzame scholen) kunt u als basisschool gemiddeld in totaal ruim € 5.300 op energie besparen. Aan elektriciteit zou u 30 tot 40% minder kwijt kunnen zijn, voornamelijk door het aanpassen van de verlichting. Er zijn een aantal zaken waaraan u kunt zien of de verlichting binnen uw school verouderd is en dus relatief veel energie verbruikt. Verouderde verlichting knippert bijvoorbeeld bij inschakelen, of maakt een knetterend geluid. Ook als er in uw school geen lichtsensoren aanwezig zijn, valt er nog veel te besparen. Als ‘aanwezigheidsschakelaars’ (bijvoorbeeld in een magazijn of in toiletblokken) tot nu toe eveneens ontbreken, is ook dat een mogelijkheid om ‘energie besparen school’ in praktijk te brengen. Tijdschakelaars aanbrengen draagt tot slot eveneens bij aan ‘energie besparen school’.

Verdere opties energie besparen school

 

Als schoolleiding kunt u er bij ‘energie besparen school’ ook voor kiezen om maatregelenSchool Vision_RvM_0257 te nemen op het gebied van verwarming en koeling. Volgens Eco-schools is voor de gemiddelde basisschool een besparing op gas van 15 tot 20% te realiseren. Deze besparing is vooral te vinden in optimalisering van uw cv-installatie en de isolatie. Zeker in oudere schoolgebouwen zijn de stookkosten flink omlaag te brengen door tochtstrips en het kiervrij afdichten van kozijnen. Door een dergelijke maatregel zal het in de zomer in uw schoolgebouw ook minder warm worden, waardoor u eveneens bespaart op koeling.

Met ‘energie besparen school’ is er voor u als duurzame school veel winst te behalen. Door uw energierekening omlaag te brengen, kunt u meer investeren in het bereiken van uw doelstelling als school. Uw Duurzame Installateur denkt duurzaam met u mee!

Vraag GRATIS testopstelling aan

Delen
FacebookTwitterLinkedIn