Over schoolverlichting

Op zoek naar een duurzaam alternatief voor de hoge energiekosten van uw school verlichting?

School verlichting vormt een grote kostenpost voor scholen. Maar liefst schoolverlichtingdriekwart van de energiekosten van een school, betreft de verlichting van de gebouwen. Met name oudere schoolgebouwen hebben hiermee te maken. In deze oude gebouwen is het mogelijk om tot 30% van de kosten te besparen met behulp van slimme energiebesparingen. Uw Duurzame Installateur legt u graag uit hoe u als school op energiekosten kunt besparen. Dankzij onze jarenlange ervaring in de duurzame verlichtingsbranche weten wij als geen ander welke oplossing het beste bij uw school past.

Energiebesparende oplossingen voor traditionele school verlichting

In oude schoolgebouwen kunnen conventionele voorschakelapparaten gemakkelijk worden vervangen door elektronische en traditionele T8 tl-buizen te vervangen door energiezuinige T5 buizen. Daarbij helpt het ook om de verlichting te allen tijde uit te schakelen zodra de laatste persoon het gebouw verlaat. Dit is ook gemakkelijk op te lossen met behulp van een lichtregelsysteem, waarmee je tijden kunt instellen waarop de verlichting automatisch in- en uitschakelt, en het installeren van aanwezigheidsdetectie in de verschillende ruimtes van het schoolgebouw. Sowieso helpt het als u als bestuur van de school met elkaar bepaalt op welke gebieden en in welke ruimtes er op de school verlichting bespaard zou kunnen worden.

Bij de aanbouw van een nieuw schoolgebouw is het verstandig om genoeg rekening te houden met het toekomstige gebruik van verlichting in het nieuwe gebouw. Hoe meer raampartijen er in het gebouw zullen komen, hoe minder geld er uitgegeven hoeft te worden aan verlichting. Met andere woorden: maak zo optimaal mogelijk gebruik van gewoon daglicht. Er zijn ook speciale verlichtingssystemen op de markt die de hoeveelheid daglicht meten en daarop de hoeveelheid kunstlicht die zij produceren, afstellen. Maakt u al jaren gebruik van tl-buizen in het schoolgebouw en wilt u dit omwille van praktische redenen het liefst blijven doen? Vervang de huidige buizen dan door T5-buizen. Deze zijn 50% zuiniger dan bijvoorbeeld T8, de traditionele tl-buis. De levensduur van een T5-buis is ook aanzienlijk langer dan die van andere tl-buizen. Vergelijk een levensduur van 5.000 uur van een T8 met een levensduur tot wel 36.000 branduren van een T5-lamp. Dit is te danken aan de hoogfrequente aansturing van een T5. Vanwege de langere levensduur heeft u minder onderhoudskosten van de lamp en bovendien is de lamp milieuvriendelijker. Er zitten minder giftige stoffen in het materiaal verwerkt en daarnaast kan de lamp voor 92% gerecycled worden.

Meer informatie over duurzame school verlichting?

Bent u ook benieuwd naar duurzame oplossingen voor uw school schoolverlichtingverlichting? Overweegt u als bestuur om over te stappen op duurzame school verlichting, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Wisselt u graag ervaringen uit met andere scholen? Breng dan een bezoek aan onder website. Wij brengen u graag in contact met andere scholen, of met één van onze erkende, professionele leveranciers of installateurs van duurzame school verlichting. Vraag vrijblijvend advies aan, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Vraag GRATIS testopstelling aan

Delen
FacebookTwitterLinkedIn