Weet jouw buurman wat je allemaal kan?

Weet je buurman wat je allemaal kan_UwDuurzameInstallateur_blog

De Ontrouwe Klant

Vaak hoor ik installateurs klagen: “Kom ik bij mijn klant om een storing op te lossen, zie ik ineens dat hij:

  1. Zonnepanelen op zijn dak heeft laten leggen.
  2. Een laadpaal heeft laten neer zetten voor zijn pand.
  3. Zijn hele hal vol heeft laten hangen met led-verlichting.

Belachelijk! Ik mag wel komen opdraven als hij een storing heeft, maar de mooie dingen besteedt hij uit!”

De installateur vindt dat hij tekort gedaan is, maar er is hier maar één iemand schuldig hieraan. Dat is hijzelf.

 

De klant koopt het liefst bij jou!

Wanneer je wilt dat je klanten en je buren bij jouw kopen, zullen ze toch echt moeten weten wat je allemaal kan leveren! Geloof me, ze willen echt liever bij jou hun dure led-verlichting aanschaffen en door jou laten ophangen, dan bij een bedrijf ver uit de buurt!

 

Vertel wat je doet!

Een veel gemaakte fout is dat je er van uit gaat dat iedereen wel weet wat je allemaal kan. Dit is niet zo! Mensen oriënteren zich op het moment dat ze iets nodig hebben.

Nooit opgevallen dat wanneer je een nieuwe auto koopt je ineens heel veel auto’s van dat model ziet rijden? Ineens advertenties ziet?  Je er veel over praat?.

Zo werkt dat ook met zonnepanelen of led-verlichting. Je moet dus regelmatig aan je (potentiële) klantenkring laten weten waar ze allemaal bij jou voor terecht kunnen! Dit kun je doen door folders, advertenties, flyers, het organiseren van open dagen, nieuwsbrieven of persberichten voor in de regionale krant.

Maar óók door zo nu en dan eens bij je klanten langs te gaan. En er voor te zorgen dat je op internet goed vindbaar bent!

Doe jezelf nou eens een plezier en schrijf twee namen op van grote klanten waar je al langer dan een jaar niet bent geweest. En één bedrijf bij jou op het industrieterrein die je nog niet kent, maar wel interessant kan zijn als klant.

 

Je bestaande klanten kun je uiteraard benaderen onder het mom van ‘Even bijpraten‘. Bij het onbekende bedrijf bij jou in de buurt kun je je gewoon gaan voorstellen.

 

Bedenk wat je gaat vertellen!

Bedenk van te voren 5 onderwerpen waar je het over kunt hebben, bijvoorbeeld:

  • Energiezuinige verlichting
  • Onderhoud van noodverlichting
  • Buitenverlichting
  • NEN-3140 keuringen
  • Oplaadpunten
  • Zonnepanelen
  • Service en Onderhoud

Je zult zien dat dit werkt en dat er werk uit komt! Wil je meer weten over hoe je dit kunt aanpakken? Neem dan gerust contact met me op.

 


Whitepaper marketing Uw Duurzame Installateur

[av_button label=’Download het Whitepaper over marketing’ link=’portfolio,1789′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-3j94′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.