Zakelijk zonnepanelen op uw eigen huis

Zakelijk zonnepanelen op uw eigen huis

Voor iets gaat de zon op: zonnepanelen verdienen zichzelf terug!

Kent u de extra voordelen van de oplaadpunten voor elektrische auto’s aan huis? Wanneer zakelijke elektrische auto’s worden opgeladen met stroom van eigen zonnepanelen, kunnen ook zakelijk zonnepanelen worden aangeschaft. Zo ontstaat er een nóg milieuvriendelijker oplossing, én kan men gebruik maken van de bijbehorende fiscale voordelen.

zakelijk zonnepanelen op uw eigen huis

Een zakelijke auto of plug-in auto wordt vaak aan huis opgeladen. Wanneer dit wordt gedaan met stroom afkomstig van zonnepanelen op een eigen huis, kom je in aanmerking voor aantrekkelijke fiscale voordelen. Zakelijk zonnepanelen op uw eigen huis worden toch als zakelijk aangemerkt, omdat het grootste deel zakelijk gebruik betreft. In de praktijk betekent dit een groot rendement en een korte terugverdientijd voor iemand die zonnepanelen aanschaft. Bovendien rijdt de auto volledig op groene, schone, eerlijke stroom!

 

Een voorbeeld: Meneer Pieterse installeert 12 zakelijk zonnepanelen op een plat dak.

De aftrek in jaar 1 bedraagt 4802,-. De totale belastingbesparing uitgaande van 20 % vpb: 4802*0.2= 960.40. Meneer Pieterse verdient binnen 5,5 jaar zijn zonnepanelen terug! Dit betekent een rendement van 18%. Als hij bovendien een eenmanszaak heeft verdient hij ze nog sneller terug.