zakelijke oplossingen voor laadpalen

zakelijke oplossingen voor laadpalen

Wat zijn goede zakelijke oplossingen voor laadpalen? 

Veel bedrijven die duurzaam gaan ondernemen, pakken meteen het wagenpark aan. Dit doen ze door over te gaan op elektrisch rijden en het plaatsen van laadpalen op het terrein. Zakelijke laadpalen stimuleren het elektrisch rijden door eigen personeel en maken het ook mogelijk dat bezoekers hun auto makkelijk kunnen opladen. Voor laadpalen zijn momenteel tal van zakelijke oplossingen op de markt en bij aanschaf genieten ondernemers momenteel van diverse fiscale voordelen. Aan de installatie worden echter wel andere eisen gesteld dan aan particuliere laadpalen. En wat zijn nu goede zakelijke oplossingen voor laadpalen

Meerdere uitgangen

Zakelijke laadpalen worden in de regel door meer dan één persoon gebruikt. Daarom is het aan te bevelen dat de palen meerdere uitgangen hebben. Deze oplaadoplossingen hebben vaak ook geen eigen kabel, omdat vrijwel iedere elektrische autorijder een eigen laadkabel gebruikt. Het type aansluiting verschilt namelijk per automerk. 

Monitoring & verrekening 

Vaak willen bedrijven ook inzicht krijgen over wie, wanneer en hoelang de laadpaal gebruikt. Op die manier kunnen de stroomkosten eventueel op een later moment worden verrekend, bijvoorbeeld maandelijks in combinatie met het salaris van de werknemer. Daarvoor zijn er allerlei backofficesystemen op de markt. Verder zijn er laadpalen in verschillende uitvoeringen te koop: onder andere met laden via een drukknop, sleutelschakelaar of via activering met een pas. Ook personalisatie van de paal met een eigen logo is mogelijk. 

Passend aanbod

De aanschaf van een zakelijke laadpaal is altijd maatwerk. Veel aanbieders bieden zowel koopconstructies als leasemogelijkheden, vaak met service-abonnementen voor laadpalen thuis voor werknemers met een elektrische auto van de zaak. Welke constructie het beste past is ook afhankelijk van de service die u uw eigen personeel en klanten wilt bieden. Diverse aanbieders kunnen u precies voorrekenen wat de investeringen en terugverdienmodellen zijn. Via ons overzicht treft u per regio door ons al geselecteerde bedrijven die u daarin van dienst kunnen zijn.