Zijn de leidinggevenden in je bedrijf echte leiders?

Niet iedereen is een geboren leider. Dit is natuurlijk ook best logisch. Maar je kunt het wel leren om een goede leider te zijn. En hoe ga jij daar als eigenaar van een installatiebedrijf mee om? Weet jij hoe jouw leiderschapskwaliteiten eigenlijk zijn en die van je projectleiders? En moet je leider zijn of juist manager?

 

Misschien herken je het wel uit je eigen installatiebedrijf, de monteur die jarenlang goed werk heeft geleverd, wilt naar binnen. Hij wilt doorgroeien, kan calculeren, heeft verstand van de markt. Een goede jongen om dat gat mee op te vangen. Maar dan komt er iets anders om de hoek. Hij moet aan collega’s gaan vertellen hoe zij zaken moeten aanpakken en hierbij ook nog in sturen en ondersteunen.

Voor veel personeel uit de branche blijkt dit een uitdaging. Want iemand met goede technische kennis en de kwaliteiten om goed te calculeren, maakt iemand nog geen leider. Je zal zien dat jij als bedrijfseigenaar eigenlijk meer brandjes aan het blussen bent, dan je wilt en nodig is.

 

Wat maakt je een goede leider?

 

Als je een leidinggevende positie hebt binnen een organisatie wil dit niet betekenen dat je alleen maar delegeert en formeel bent. Goed leidinggeven gebeurt juist op een informele manier en heeft als basis vakkennis. Dus opstaan wanneer het nodig is en juist de rust bewaren.

 

Van leider naar manager en weer terug

 

Volgens een hoogleraar begint leiderschap bij het formuleren van een visie en strategie. Dat betekent vaak bij jou als directeur/eigenaar.

Op het moment dat je visie duidelijk is en weet welke richting je op wilt met het bedrijf kan je daar ook op sturen. Communicatie en inspiratie zijn hier belangrijke onderdelen van. Zonder communicatie kan er geen goed leiderschap zijn. Iedereen moet goed geïnformeerd worden en gemotiveerd worden over de strategie die gevolgd moet gaan worden. Dan pas krijg je andere leidinggevenden in je bedrijf op het goede spoor.

Vanaf dat moment stap je eigenlijk over van leidinggeven naar managen. Op het moment van grote veranderingen binnen je bedrijf is leidinggeven weer nodig. Dan moet er iemand opstaan die de lijn uitzet en wederom een strategie bepaalt.

 

8 kenmerken van goed leiderschap

 

  1.     Integriteit, wat je ziet is wat je krijgt. Dit leidt namelijk tot een eerlijke, transparante samenwerking.
  2.     Visie, een leider overziet het grote geheel en grijpt in en stuurt de organisatie de juiste kant op.
  3.     Beslissingnemers, een leider durft beslissingen te nemen en zijn verantwoordelijkheid te nemen.
  4.     Meewerken, leiders hebben menselijke eigenschappen en werken dus met iedereen mee als dit noodzakelijk is. Ze helpen mee en zijn zo ook een voorbeeld voor de rest van de organisatie.
  5.     Eerlijk en transparant, Leiders zeggen waar het op staat en draaien niet om de waarheid heen. Ook blijven ze het beste zichzelf en worden niet beïnvloed.
  6.     Verbinden, leiders verbinden mensen aan elkaar. Door goed te communiceren met de medewerkers haalt hij het beste bij iedereen naar boven en kan zo wensen en behoeften in kaart brengen om vervolgens daar invulling aan te geven.
  7.     Leiders maken leiders, leiders waarderen collega’s en belonen ze ook. Vooral degenen die ook hun nek uitsteken en het voortouw willen en durven te nemen.
  8.     Reflecteren, leiders blijven continu evalueren en leren. Van zichzelf van anderen en van de keuzes die ze maken. Hierdoor wordt begrip naar anderen ook groter. 

 

Heb je hulp nodig bij het bepalen van je visie of strategie? Uw Duurzame Installateur helpt je graag verder. 

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.