Zonnepanelen info

Zonnepanelen info

Misschien wilt weten wat het kostenplaatje van zonnepanelen is, of bent u benieuwd naar de vele voordelen. Wij zetten alle relevante zonnepanelen info eens op een rijtje.

Prijs van elektriciteit blijft stijgen

De meeste energie wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen. Dit zijn brandstoffen zoals olie, gas en kolen. Uit deze bronnen kunnen we niet oneindig blijven putten, ze zullen een keer op raken. Echter blijft het energieverbruik wereldwijd fors toenemen, waardoor deze brandstoffen al vaak de oorzaak zijn geweest van menselijk leed en oorlogen. De verwachting is dat de prijs van elektriciteit blijft stijgen. Als oplossing voor dit probleem én omdat men steeds bewuster omgaat met het milieu, worden er steeds meer zonnepaneelsystemen geïnstalleerd. Een zonnepaneelsysteem vangt zonlicht om, wat wordt omgezet in energie. De zon geeft genoeg energie voor iedereen en is onuitputtelijk.

Zonnepanelen info: goed voor het milieu

Dankzij het vele onderzoek dat is gedaan naar zonnepanelen, zijn de installaties zeer betrouwbaar. De zonnepanelen bieden een goed rendement en gaan tientallen jaren mee. Het element waar zonnepanelen van gemaakt worden, silicium, zal niet verdwijnen. Het is namelijk het op twee na meest voorkomende element op aarde: zand. Zonnepanelen hebben dus geen nadelen voor het milieu, in tegenstelling tot sommige andere manieren van energie opwekken. Een zonnepaneel maakt geen geluid, stinkt niet en heeft nauwelijks onderhoud nodig. De CO2 uitstoot vermindert en er worden geen schadelijke stoffen uitgestoten.

Positieve info over zonnepanelen

Dit is niet alle positieve info over zonnepanelen. Een hele belangrijke moet nog gemeld worden; zonnepanelen zijn namelijk niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de klant. Met de installatie van een zonnepaneelsysteem zet de klant de elektriciteitsprijs voor jaren vast, totaal onafhankelijk van prijsopdrijvende marktomstandigheden of overheidsbemoeienissen. Dit zorgt voor een forse besparing op de energierekening. En ook goed voor de portemonnee; er zijn diverse lokale en nationale subsidies aan te vragen, evenals het terugkrijgen van de BTW in sommige gevallen.

Verhuizing en zonnepanelen

Zonnepanelen gaan circa 25 jaar mee. De omvormer zal in de tussentijd eens vervangen moeten worden, maar de installatie zelf blijft lange tijd goed en rendabel. U heeft wellicht ergens de komende 25 jaar een verhuizing in de planning. Dit hoeft geen probleem te zijn, want de zonnepanelen kunnen mee verhuizen.

Uw Duurzame Installateur heeft verstand van Zonnepanelen

Zo hoeft u geen belasting te betalen op de afschrijving van de zonnepanelen. Dit kan in uw geval leiden tot een voordeel van maximaal 25% bij uw vennootschapsbelasting en maximaal 52% bij uw inkomstenbelasting. Wilt u meer weten over de voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijf? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze Duurzame Installateurs.