Zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen laten plaatsen

De rekening van uw energiebedrijf wordt aanzienlijk lager als u besluit om uw eigen energie op te wekken uit zonne-energie. Als u zonnepanelen op uw dak heeft liggen kan het zelfs zo zijn dat u op zonnige dagen meer energie opwekt dan u zelf gebruikt. Door uw overschot aan opgewekte energie terug te leveren aan de energieleverancier, houdt u op zonnige dagen zelfs geld over aan uw zonnepanelen. Dit heet salderen. Uw energiemeter loopt dan terug en uw rekening ‘gebruik’ wordt daardoor negatief. U ontvangt geld in plaats van dat het u geld kost. Voordat u echter zover bent moet u eerst zonnepanelen laten plaatsen.

Zonnepanelen laten plaatsen

U kunt natuurlijk besluiten om de zonnepanelen aan te kopen en ze vervolgens zelf op uw dak te monteren. Tenzij u zelf een ervaren installateur bent, lijkt het niet verstandig om zelf de installatie uit te voeren. Het gaat hier immers om een installatie die 25 jaar mee moet kunnen gaan. Het is dus verstandig om dat te laten doen door ervaren installateurs die verstand hebben van montage van zonnepanelen en die de risico’s tijdens de levensduur van uw installatie kennen. Betrouwbare installateurs zullen garantie verlenen op hun werk. Bij eventuele storingen kunt u dan terugvallen op die garantieafspraken. U voorkomt hiermee dat u uw hoge investering ziet verdampen door storingen die voortkomen uit ondeskundige montage en installatie.

Door wie moet ik mijn zonnepanelen laten plaatsen?

Omdat het plaatsen van zonnepanelen een veel voorkomende installatieklus is, zijn er veel installateurs die recent ervaring hebben opgedaan. U wilt natuurlijk zo efficiënt mogelijk energie opwekken met uw zonnepanelen. Bij het zonnepanelen laten plaatsen dient u daar rekening mee te houden. U beslist daarom niet alleen om de beste zonnepanelen aan te schaffen, maar ook om in zee te gaan met gecertificeerde installateurs met veel ervaring. Goede installateurs zijn niet alleen goed in hun vak, maar gebruiken daarbij ook gereedschap en materialen die passen bij de levensduur van de installatie als geheel, en ze hebben verstand van de materialen die bijdragen aan een maximale levensduur en opbrengst van uw PV-systemen.

Installateurs en leveranciers van zonnepanelen

Ook in de wereld van de systemen van zonnepanelen bestaan kwaliteitsverschillen in de materialen en professionals. Goede montage van slechte panelen, of slechte montage van goede panelen leveren u nadeel op die elk jaar van de levensduur van een zonnepaneel terugkomen. Het is dus verstandig om een combinatie van installateur, distributeur en producent te kiezen die de maximale garantie biedt op het grootste rendement op uw investering. Langdurige en intensieve samenwerking tussen producent en installateur is daarbij van belang, omdat u daarmee bent gegarandeerd van de meest up to date techniek en ervaring als u besluit tot zonnepanelen laten plaatsen.

Uw Duurzame Installateur heeft verstand van Zonnepanelen

Zo hoeft u geen belasting te betalen op de afschrijving van de zonnepanelen. Dit kan in uw geval leiden tot een voordeel van maximaal 25% bij uw vennootschapsbelasting en maximaal 52% bij uw inkomstenbelasting. Wilt u meer weten over de voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijf? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek met een van onze Duurzame Installateurs.