Beter worden met hulp van je concurrenten?

Waarschijnlijk ben je al een flinke tijd ondernemer of betrokken bij het ondernemerschap. Je bent jaren geleden je eigen installatiebedrijf gestart of hebt het familiebedrijf net overgenomen. Je runt het installatiebedrijf al jaren op dezelfde manier, en eigenlijk gaat dit best wel goed. Je klanten zijn blij, je personeel is trouw en je hebt zelf elke maand een prima boterham op de plank.
Maar bij dat ondernemen komen heel wat vragen om de hoek en vaak branche gerelateerd. Hoe kom je aan antwoorden?

Wat kan jij leren van je concurrenten?

Werkweek van 60-80 uur.

 

Ondertussen werk je wel 60 tot 80 uur per week. Dit moet toch minder kunnen?  Jij bent helaas echt niet de enige. Maar het kan anders.

Iedere ondernemer heeft zijn eigen uitdagingen. De een op het gebied van financiën, de ander op het gebied van personeel en de ander heeft wat meer moeite met het inzetten van de juiste marketing.

En dit is precies het moment dat je collega-installateurs om de hoek komen kijken. Zij staan voor dezelfde uitdagingen en willen ook hetzelfde resultaat voor hun installatiebedrijf. Waar jij moeite hebt met het een, is jouw collega misschien heel succesvol. Waarom niet samenwerken?

En als je beter weet hoe je iets moet aanpakken, bespaar je ook weer tijd.

 

Ben je concurrent of collega?

 

Onderling vertrouwen is het uiteraard het belangrijkste van goede samenwerking. Dan ben je meteen geen concurrenten meer, maar gewoon goede collega’s. Niet elk installatiebedrijf is natuurlijk automatisch een concurrent. En denk eens aan de collega’s die net wat verder uit de buurt zitten. Deze installateurs vissen sowieso in een andere vijver dan jij, dus waarom elkaar dan niet helpen?

 

Een voorbeeld

 

Kennis delen en samenwerken kan op veel verschillende aspecten. Denk aan het inregelen van een ERP-systeem, neem Syntess bijvoorbeeld. De een is lang geleden overgestapt op Syntess Atrium, werkt met digitale werkbonnen en facturen en bespaart enorm veel tijd. En jij wilt overstappen, maar weet niet goed hoe en wat er bij komt kijken. Vraag je collega! Hij heeft de ervaring en kan jou van de informatie voorzien waar jij naar zoekt.

En heb jij toevallig net een gat in de planning en je collega heeft moeite om dit rond te krijgen. Help elkaar, hier wordt je allebei beter van.

 

Succesvoller ondernemen door samenwerking

 

Op het moment dat je samen met collega’s werkt wordt je alleen maar wijzer. Je kan altijd even aan iemand vragen hoe hij iets oplost met een personeelslid die langdurig ziek is of hoe diegene omgaat met eventuele voorrijkosten of andere (kostprijs)berekeningen. Leer van je collega’s, bespaar tijd en wordt een succesvollere ondernemer. En als je het slim doet, houd je ook nog eens meer vrije tijd over.

 

Uw Duurzame installateur, wat doen wij?

Met de opgebouwde kennis in de afgelopen jaren zijn wij de specialist van installerend Nederland geworden. Wij weten van de hoed en de rand in een installatiebedrijf en helpen hiermee onze leden naar alle tevredenheid. Wij brengen onze leden o.a bij elkaar om te sparren over verschillende problemen.

 

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.