Botermans over Uw Duurzame Installateur

Botermans

Henk Griffioen van Botermans Elektrotechniek in Valkenburg:

“Dankzij Uw Duurzame Installateur bouwen we extra naamsbekendheid op”

Een goede installateur denkt mee met zijn klanten. Ook als het over duurzame oplossingen gaat. Bij Botermans Elektrotechniek is meedenken en gericht adviseren vanzelfsprekend. De aandacht voor energiebesparende technieken heeft een vaste plaats in de dienstverlening ingenomen. Als één van de eerste installateurs in Nederland sloot het bedrijf zich aan bij Uw Duurzame Installateur.

Botermans Elektrotechniek is gevestigd in het Zuid-Hollandse Valkenburg. Sinds de oprichting in 1971 is het uitgegroeid tot een allround installatiebedrijf dat thuis is in licht- en krachtinstallaties, domotica, noodverlichting, brandmeldinstallaties, datanetwerken en inbraakbeveiliging. “In feite kunnen we alle elektrotechnische installaties in woningen en bedrijfspanden aanleggen en onderhouden”, vertelt bedrijfsleider Henk Griffioen. Hij sloot zich negen jaar geleden aan bij het familiebedrijf van de gebroeders Botermans. Sinds een aantal jaren nemen duurzame oplossingen een belangrijke plaats in binnen de dienstverlening van het bedrijf. “Zodra we kennismaakten met het concept van Uw Duurzame Installateur zijn we direct aangehaakt. Dat is nu 2 jaar geleden. De vraag naar zonnepanelen groeide toen behoorlijk. Later nam ook de belangstelling toe voor energiebesparende verlichting en laadpalen voor elektrisch vervoer. Duurzaamheid leeft bij mensen. En wij zien daarin kansen.”

 

Extra naamsbekendheid
De marketingondersteuning die Uw Duurzame Installateur biedt, helpt Botermans Elektrotechniek in de communicatie naar potentiële klanten. “We maken gebruik van het promotiemateriaal zoals de persberichten, folders en mailings. De uitstraling van het materiaal is uitstekend en het is makkelijk in te zetten. Dan ga je er toch eerder mee aan de slag dan wanneer je het allemaal zelf moet ontwikkelen. Het stimuleert ook om acties op te zetten. Dat hadden we anders in veel mindere mate gedaan. We krijgen er positieve reacties op en ook meer aanvragen. Omdat we in deze regio de enige Duurzame Installateur zijn, bouwen we extra naamsbekendheid op. Mensen herkennen steeds vaker het groene logo dat we afbeelden op ons briefpapier en in de advertenties en dergelijke.”

[av_video src=’https://youtu.be/VpoCp56-bWE’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-1vdncs’ custom_class=”]

Exclusief in de regio
Het lidmaatschap van Uw Duurzame Installateur heeft de kennis van duurzame oplossingen binnen het bedrijf vergroot. “We maken gebruik van de opleidingsmogelijkheden die de organisatie biedt en wonen de strategiemiddagen bij die worden georganiseerd. Zo doe je veel kennis op over de meest actuele ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van verlichting. We wisselen ook onderling veel informatie uit over inkoop, personeelsbeleid, voertuigen, telefonie, verzekeringen enzovoorts. De groep is niet terughoudend in het delen van kennis, maar juist heel open. Dat komt omdat we niet elkaars directe concurrenten zijn. We zijn ieder actief in ons eigen verzorgingsgebied. Die exclusiviteit in de regio vind ik een belangrijk voordeel.”

 

Inkoopvoordeel
Botermans Elektrotechniek heeft veel profijt van het inkoopvoordeel dat via Uw Duurzame Installateur wordt behaald. “Doordat we onze krachten bundelen, kunnen we scherper inkopen bij de groothandels. Dat maakt ons een sterkere partij bij het uitbrengen van offertes voor nieuwe opdrachten. Jaarlijks besteden we zo’n € 300.000 aan de inkoop van elektrotechnische materialen. Zo besparen wij jaarlijks veel op onze  inkoopkosten. Bovendien ontvangen we extra bonussen van fabrikanten. Kortom: we hebben er dagelijks voordeel van!”

 

Onderscheidend vermogen
Griffioen is positief gestemd over de markt voor duurzame oplossingen. “Vooral op het gebied van energiebesparende verlichting is er nog een hoop te doen. Wij kunnen ons op dat gebied onderscheiden doordat we de klant goed kunnen adviseren op basis van een gedegen analyse van de situatie en de kennis van de moderne technieken. Van advies, installatie en afwerking tot en met service en onderhoud: voor alles wat we doen geldt dat kwaliteit het uitgangspunt is.”

 


Whitepaper samenwerking cover

[av_button label=’Download het Whitepaper over samenwerking’ link=’portfolio,1661′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2s1x18′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.