Corona-bespaar-tips voor installateurs

Corona-bespaar-tips voor installateurs

en andere ondernemers

[av_video src=’https://youtu.be/VDhEn-g1a6A’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-318xb4′]

 

(John Storm) ”Vanochtend komt kantoorgenoot Caspar binnenlopen en op 2 meter afstand vraagt hij: Wat kan ik de installatiebedrijven nu eens voor tips geven tijdens de Coronacrisis. Ik heb wel ideeën, maar kan jij eens meedenken? En voegde Caspar er aan toe: als het wat is, maken we er meteen een filmpje van voor de een nieuwe website. 

Caspar Norg is directeur van Uw Duurzame Installateur, een landelijk werkend netwerk van installateurs. Tevens al jaren een goede bekende van mij, dus natuurlijk werk ik graag mee! Al is praten voor een camera wel iets nieuws voor mij. ”

Corona crisis management

De corona crisis hakt erin. De gevolgen zijn momenteel nog niet te overzien. Ondanks alle maatregelen is het de voorspelling dat maar liefst 70% van alle Nederlanders besmet zal raken. Dat is geen fijn vooruitzicht. 

Spannende tijden waarin ieders gezondheid voorop staat! De maatregelen die de overheid neemt zijn goed, gebaseerd op adviezen van mensen met verstand van zaken. Als werkgever dien je het goede voorbeeld te geven. Maar niet alleen jij en jouw personeel, maar ook jouw bedrijf moet gezond blijven! 

Vanuit de overheid zijn al diverse maatregelen aangeboden, zoals uitstel van belastingbetaling, garanties bij leningen en arbeidstijdverkorting. Goede initiatieven, maar deze leiden uiteindelijk slechts tot inperking van de schade. Daarnaast is het niet allemaal even gemakkelijk te regelen.

Hoe blijf je gezond? 

Blijf praktisch en vergeet niet de voor de hand liggende oplossingen aan te grijpen! Een paar voorbeelden die in mij opkomen zijn: 

  • Is de hoeveelheid werk afgenomen? Zet dan eerst je eigen mensen in. Vervelend voor je onderaannemers, maar noodzakelijk. 
  • Heb je openstaande debiteuren, wees dan extra scherp op het innen van je geld. Wacht niet te lang met een herinnering te sturen. Je hebt er recht op en je bent geen bank. 
  • Factureer tussentijds voor de reeds volbrachte arbeid en materiaal. Liever alvast een beetje geld, dan geen geld.
  • Vraag bij nieuwe opdrachten om een voorschot, daarmee perk je al een deel van het financiële risico in. Stel dat de overheid verdere maatregelen oplegt. Dan heb je in ieder geval al iets binnen. Zo verdeel je de risico’s.
  • Verlaag je kosten! Als je minder werk hebt, maar je beschikt nog wel over jouw mensen. Kijk dan of je iets zelf kunt doen, wat normaliter zal worden uitbesteed. Zorg bijvoorbeeld dat er op de zaak het nodige onderhoud, schoonmaak, et cetera gedaan wordt. 
  • Neem de tijd die er ontstaat om nuttige maatregelen te nemen. Maak de processen in de werkplaats of opslag efficiënter. Richt die ene bus eindelijk eens goed in! Op een later tijdstip zorgt dit voor (tijds)winst!
  • Er is de laatste tijd veel verandert. Gasloos bouwen, verwarming van woningen door zonne-energie, verlichting in huis die met een smartphone wordt aangestuurd en ga zo maar door. Zijn al jouw medewerkers al in staat dit op de juiste wijze te installeren?  Nee? Besteedt dan de vrijgekomen tijd aan scholing van medewerkers, laat ze oefenen en testen. Ze zijn er toch. 
  • En ondernemer?! Blijf ondernemen! Zorg voor nieuwe klanten. Bel nog eens achter de offerte aan, zoek weer eens contact met oude relaties, update je website, werk aan je marketing. Het levert allicht meer op, dan simpelweg afwachten tot de crisis overwaait. 
  • En tot slot, vergeet niet te bekijken van welke overheidsmaatregelen je gebruik kunt maken.

 

Vind je het lastig om te bepalen welke maatregelen jij kunt nemen? Spar dan eens met een onafhankelijk bedrijfsadviseur van Claassen, Moolenbeek en Partners. Zij zijn bedreven in het praktisch en toegankelijk oplossen van bedrijfskundige vraagstukken en het verbeteren van de financiële gezondheid van jouw bedrijf! Door ons landelijke netwerk is er altijd een adviseur bij jou in de buurt. 

[av_testimonials style=’grid’ columns=’1′ grid_style=” font_color=” custom_title=” custom_content=” interval=’5′ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-405csg’ admin_preview_bg=”]
[av_testimonial_single src=” name=’John Storm’ subtitle=’Claassen, Moolenbeek & Partners’ link=’https://www.cmenp.nl/nunspeet’ linktext=’cmenp.nl’ av_uid=’av-2puwi8′]
Zorg dat je strijdbaar blijft en dat je na de crisis sterker bent dan ervoor! 
[/av_testimonial_single]

[/av_testimonials]

 

Over de auteur:

John Storm is partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners. Zijn expertise ligt op het gebied van strategie, managementondersteuning, businessplanning en interim management. 

 

Praat mee en stel je vragen

Het Coronavirus (officieel COVID-19) roept veel vragen op bij installateurs over wat te doen, de gevolgen, medewerkers en je bedrijf.

Meld je aan en stel je vragen aan collega-installateurs op het platform van installateur.online. 

Juist in deze tijd moeten we elkaar helpen, want samen weten we meer dan 1!

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.