De handel hangt aan het plafond

Verlichting

Inmiddels is het wel bekend dat de beste investering voor je klant het vervangen van de verlichting is. De verlichting verbruikt vaak tot 40% van de energiekosten. Met LED-verlichting kan je klant hier tot 80% op besparen! Maar, je moet je klant wel helpen bij zijn keuze!

Nu het weer vroeg donker is, is het de perfecte tijd om je klanten te benaderen voor het vervangen van de verlichting. Stuur een mail uit naar je klanten, maak een foldertje en breng dit rond of geef een presentatie op je netwerk- of businessclub.

Vervangen van verlichting is voor jou natuurlijk een prachtige dienst. Er is kennis voor nodig om een goed advies te geven, er is veel materiaalomzet, wat weer goed is voor de verdiensten. En het is relatief eenvoudig uit te voeren.

Lang hebben installateurs wantrouwend tegenover LED gestaan. Door de razendsnelle ontwikkelingen is zelfs de grootste criticus wel om. LED-licht is goed en over de hele levensduur genomen heel goedkoop. Maar weet je klant dit ook?

 

Iedereen wil besparen

Over het algemeen weet de klant dat hij wellicht iets kan besparen met zijn verlichting. Maar dat er verschillende kwaliteiten zijn en het productiviteit verhogend kan zijn, dat is hem vaak niet bekend. Zo kan het dus gebeuren dat je in concurrentie zit met een nieuw ‘verlichtingsbedrijf ‘ dat jouw klant met fabriekshal een offerte geeft die 30% lager is dan die van jou. Klant vraagt hoe dat kan, maar jij komt niet verder dan: “Dat kan nooit wat zijn voor dat geld.”

Klant weg, budget weg en jij hebt het gevoel dat het nooit wat gaat worden met die verlichtingsmarkt. Weer zo’n markt die binnen no-time wordt over genomen door de internetcowboys. Of niet??

 

Fabrikanten helpen

Om je klant goed te kunnen adviseren heb je kennis nodig. Kennis die jij als vakman je gemakkelijk eigen kunt maken.  Want de grote fabrikanten helpen je hier graag bij!

Philips helpt je bijvoorbeeld  met de verkoop van LED! Wanneer je bij je klant geweest bent, wil hij ook graag weten wat hij verdient door het gebruik van LED. Gebruik hiervoor de handige TCO-calculator.

Ben je bij je klant geweest en heb je hulp nodig bij het advies? Bel je lichtfabrikant of groothandel! Ze helpen je dolgraag.

Deel je kennis

Uiteindelijk komt het er op neer je klant regelmatig op de hoogte te brengen van je kennis en kunde, pro-actief op hem af te gaan en hem te voorzien van een professioneel advies. Dan onderscheidt je je van de gelukzoekers op de verlichtingsmarkt en onderscheidt je je echt met je installatiebedrijf.

Wil je meer weten over hoe je de interesse bij je klant kunt wekken of hoe je je verlichting ook nog eens extra scherp inkoopt? Neem dan contact met ons op.

 


whitepaper inkoop Uw Duurzame Installateur

[av_button label=’Download het Whitepaper over inkoop’ link=’portfolio,1813′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-36hof0′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.