Elektro Actief over Uw Duurzame Installateur

Elektro Actief

Marcel Volkering van Elektro Actief in Wateringen:

“Uw Duurzame Installateur geeft inhoud aan het begrip duurzaamheid”

Duurzaamheid is ‘hot’. Bedrijven én particulieren willen duurzamer, zuiniger en groener actief zijn. Omdat het beter is voor mens, bedrijf en milieu. “Het begrip wordt regelmatig misbruikt”, vindt Marcel Volkering, directeur van Elektro Actief uit Wateringen. “Maar niet door Uw Duurzame Installateur. Daarom zijn we er lid van geworden. Het stelt ons in staat om klanten nog beter te helpen met duurzame en energiebesparende oplossingen. Van advies tot levering en installatie inclusief onderhoud.”

 

Elektro Actief maakt gebruik van de leads, het inkoopvoordeel, de marketingondersteuning en de trainingen die het samenwerkingsverband biedt. Ook de onderlinge uitwisseling van personeel bevalt goed. Maar wat Volkering nog het meeste aanspreekt is de kennis en ervaring die de leden met elkaar delen.

“We spreken open en eerlijk over zaken waar je anders niet zo makkelijk met andere installateurs over praat. Ik maakte me bijvoorbeeld best zorgen over de hele papierstroom in ons bedrijf. Toen heb ik de collega’s van Uw Duurzame Installateur eens een kijkje in onze keuken Elektro Actiefgegeven en laten zien hoe wij het hele proces hebben georganiseerd. Dan moet je denken aan offertes, calculaties, werkbonnen, storingsmeldingen, service- en onderhoudscontracten en ga zo maar door. Ik was benieuwd hoe andere ondernemers dat allemaal stroomlijnen. Daar hebben we een middag over gepraat en gebrainstormd. Al leverde dat niet de gouden tip op, wijzer word je altijd.

Ons bedrijf was al behoorlijk ver met het automatiseren van de documentenstroom en sinds enkele weken werken we volledig digitaal. Onze monteurs werken bijvoorbeeld met digitale werkbonnen. Daarmee besparen we tijd en papier en het is ook transparanter voor de klant.”

 

Duurzame oplossingen vermarkten
Toen Elektro Actief zich drie jaar geleden aansloot bij Uw Duurzame Installateur, stond duurzaamheid in de installatiewereld nog redelijk in de kinderschoenen, weet Volkering. “Er waren eenvoudige led-oplossingen, maar de kwaliteit was nog niet goed. Die is inmiddels sterk verbeterd. De hele gedachtegang achter het samenwerkingsverband over het vermarkten van duurzame oplossingen spreekt mij erg aan. Ze laten gelukkig niet iedereen toe, dus we kunnen ons goed onderscheiden in de markt. We profileren ons als installateur van led-verlichting, zonnepanelen, laadstations voor elektrisch vervoer. Daarnaast bieden we ook oplossingen voor goedkoper bellen en kan men zelfs via onze site de voordeligste energieleverancier vinden. Op alle fronten valt er dus voor de klanten te besparen.”

 

Supertevreden klant
Het bedrijf gaat een stap verder dan de reguliere installatiebedrijven en biedt ook beveiligingsoplossingen en slimme camerasystemen. “Voor een transportbedrijf hebben we onlangs een mooi totaalproject uitgevoerd, van de elektrische installatie, led-verlichting, brandmeldinstallatie tot toegangscontrole met camerasystemen en VOIP. Met onze kennis en kunde denken we mee en vervolgens kunnen we alles uitvoeren. Dat leverde een supertevreden klant op die een artikel schreef voor onze website. Daar ben ik echt trots op.”

 

Interessante markten
Volkering ziet nog een flinke vervangingsmarkt op het gebied van het toepassen led-verlichting bij zijn opdrachtgevers. “Verder zullen we samen met de collega’s en met opdrachtgevers de ‘duurzame gedachte’ verder uitdragen. We kunnen bijvoorbeeld met elkaar toepassingen ontwikkelen voor zorgcomfort, ook dat is een interessante markt voor ons. De markt is continu in beweging, de technieken staan niet stil, daar kunnen wij de vruchten van plukken!”

 


Whitepaper samenwerking cover

[av_button label=’Download het Whitepaper over samenwerking’ link=’portfolio,1661′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2gglvo’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.