Frans Konings van Philips Lighting: “Philips geeft installateur de verkoopkansen!”

philips

LED-verlichting is een vast onderdeel van het productaanbod van iedere installateur. Maar waar liggen je kansen? En benut je alle verkoopkansen wel optimaal? En hoe laat je aan de klant de oplossing zien die je voor ogen hebt? Philips Lighting helpt u hierbij met een nieuwe training.

Op dit moment zitten we midden in de LED-revolutie. Verlichtingsfabrikant Philips merkt dat dit onverminderd hard door gaat. De verwachting is dat in 2020 70% van alle lichtoplossingen LED is.

Frans Konings, Sales Manager, Philips Lighting Benelux: “Philips stimuleert de LED-revolutie door een breed scala aan LED oplossingen te bieden. Een goed voorbeeld hiervan is de CoreLine armaturen reeks. Deze reeks stijlvolle en energiebesparende armaturen voor een scherpe prijs zijn ontworpen voor een eenvoudige één op één vervanging van de huidige armaturen en bestaan uit standaardproducten voor talloze toepassingen. Uiteraard met een kwaliteit zoals u die van Philips mag verwachten.”

philips

 

Maar waar liggen de kansen voor de installateur?

“Nieuwbouw trekt weer aan, maar zit nog niet op het niveau van voor de crisis in 2008. De groei zit bij renovatie, dit is een markt die blijft groeien.. Renovatiewerkzaamheden zijn meer en meer  nodig. Samen met de wens van de klant om dit duurzaam te doen, is LED een ideale oplossing.”, aldus Frans Konings.

“Er zijn enorm veel kansen, maar de installateur moet hier wel zelf actie op ondernemen. Pro-activiteit is hierin het sleutelwoord. Ga actief de markt op. Vertel wat je doet en waarom het goed is voor de klant. Klanten zoeken naar de ideale oplossing.”

 

Training

Philips ondersteunt de installateur met een nieuwe online training. om de technische en commerciële potentie van LED´s maximaal te benutten. Hiervoor heeft Philips virtuele productpakketten samengesteld die ‘Applicatie bundels’ worden genoemd. Deze bundels zijn gebaseerd op toepassingen die ervan profiteren dat ze beschikken over de juiste combinatie van LED-armaturen en regelaars, waardoor het voordeel voor de gebruiker nog groter wordt.

De toepassingsgebieden hiervoor zijn:

– parkeergarage

– kantoor

– gang

– kleine opslagruimte

– industrie

“Verlichting is anno 2015 veel meer dan het functionele aan en uit.”, zegt Frans Konings. “Doordat licht in de toekomst steeds vaker wordt gekoppeld aan het internet (de opkomst van Internet of Things), kan er functionele data vergaard worden. De wens van de klant wordt hierin ook steeds concreter omdat deze koppeling grote voordelen biedt. Stel je voor dat elk lichtpunt is verbonden met een intelligent systeem dat dient voor het doorgeven van informatie en diensten. Met het Philips Connected Lighting systeem is deze oplossing al beschikbaar. Voor installateurs is het belangrijk om hier op in te spelen door samen te werken met een IT-bedrijf in de buurt.”

Philips Lighting doet meer dan alleen het fabriceren van de verlichting. Philips ondersteunt de installateurs ook op het vlak van kennis en marketing.

Een ander mooi voorbeeld is De Verlichtingsspecialist website die tot stand is gekomen voor de aangesloten installateurs van Uw Duurzame Installateur.

 

 


whitepaper inkoop Uw Duurzame Installateur

[av_button label=’Download het Whitepaper over inkoop’ link=’portfolio,1661′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2e45qz’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.