Geveke Elektrotechniek over Uw Duurzame Installateur

geveke elektrotechniek legrand

Menno Geveke van Geveke Elektrotechniek in Schiedam:

“Nog meer focus op duurzame oplossingen dankzij lidmaatschap Uw Duurzame Installateur”

Geveke Elektrotechniek is een bekende naam in Schiedam en omgeving. Dat is niet zo gek, want het bedrijf bestaat al sinds 1927. Inmiddels staat de vierde generatie van de familie aan het roer. Menno Geveke loodst de onderneming de toekomst in en ziet daarbij grote kansen in duurzame oplossingen.

Het begon allemaal bijna negentig jaar geleden met een winkel voor elektrische apparaten. Later splitste het bedrijf zich in een speciaalzaak voor verlichting en een elektrotechnisch installatiebureau. Tegenwoordig is Geveke Elektrotechniek een allround elektrotechnisch installatiebedrijf voor particulieren en bedrijven. Het volgt de actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied op de voet.

 

Klanten overtuigen

Twee jaar geleden besloot Menno Geveke zich aan te sluiten bij Uw Duurzame Installateur. “Ik was al langer bezig met energiezuinige oplossingen. Zo had ik me al eens verdiept in zonnepanelen en energiezuinige verlichting. Dat is de toekomst, daar ben ik zeker van.” Vooral de voordelen op het gebied van marketing en inkoop waren voor Geveke aanleiding om lid te worden van het samenwerkingsverband.
“Ik heb nu uitstekend promotiemateriaal in handen waarmee ik bestaande en nieuwe klanten kan overtuigen. Dat krijg je als klein bedrijf alleen niet voor elkaar. Ik voeg de folders bij mijn facturen en heb ook een aantal maal flyers laten verspreiden.”

 

Besparingsadvies

“Met de energiebesparingsadviezen scoor ik 100% resultaat”

Sinds hij deelneemt in Uw Duurzame Installateur, ligt de focus nog meer op duurzaamheid dan voorheen. Zo profileert het bedrijf zich sinds kort als ‘energiebesparingsadviseur’. “We doen energiemetingen bij bedrijven, analyseren de resultaten en zetten de besparingsmogelijkheden op een rij. Daar komt leuk werk uit.” Geveke volgde hiervoor een driedaagse training op initiatief van Uw Duurzame Installateur. De training besteedt aandacht aan het monitoren en managen van energieverbruik, LED-verlichting, lichtmanagementsystemen en subsidiemogelijkheden. “Tot nu toe scoor ik 100% resultaat met de metingen die we verrichten. Bij een aantal bedrijven hebben we de verlichting mogen vervangen. Opdrachtgevers schrikken van het verbruik. Wanneer ik ze voorreken wat ze kunnen besparen met bijvoorbeeld LED-verlichting, dan spreekt dat zeer aan. Bedrijven willen kosten besparen. Wij bieden daarvoor interessante en milieuvriendelijke oplossingen. Mondjesmaat wil men daar weer in investeren. De markt trekt weer enigszins aan, dat is al te merken.”

 

Schaalvoordeel bij inkoop

Het lidmaatschap levert de Schiedamse ondernemer betere inkoopkortingen op dan hij gewend was. “Je profiteert echt van schaalvoordeel wanneer je met meer bent. Ik krijg korting bovenop de korting die ik zelf al heb bedongen! En er zijn contracten met groothandels waarmee ik voorheen geen zaken deed. Inkoopvoordelen, dat zijn de eerste verdiensten. Het geeft bovendien ruimte om wat korting aan de klant door te berekenen, waardoor je een opdracht binnenhaalt.”

 

Samenwerkingspartners

De andere leden van Uw Duurzame Installateurs ziet Geveke niet als concurrenten. “De landelijke spreiding is dusdanig dat exclusiviteit in de regio gewaarborgd is. Ik zie de andere installateurs dan ook meer als samenwerkingspartners. We delen kennis en ervaring en als het nodig is wisselen we personeel uit. Het is fijn om met een club ondernemers te sparren. Alles komt aan de orde tijdens de bijeenkomsten, van vaktechnische zaken tot onderwerpen op het gebied van bedrijfsvoering en ondernemerschap.”

 

Eigen website

Geveke zal de activiteiten op het gebied van energiezuinige oplossingen zeker verder uitbreiden. “Ik wil in ieder geval meer energiebesparingsadviezen doen. Daarnaast biedt zonne-energie nog steeds kansen. Wij doen veel onderhoud voor Verenigingen van Eigenaren en plaatsen steeds vaker zonnepanelen op hun panden. Ook de belangstelling voor laadpalen voor elektrisch vervoer groeit.” De ondersteuning vanuit Uw Duurzame Installateur grijpt hij met beide handen aan. “Elk aangesloten lid krijgt een eigen website, dat vergroot de herkenbaarheid nog meer. De organisatie is ook actief bezig om meer leads te genereren voor de leden. Dat zou ideaal zijn. Op die manier verdien je de betaalde contributie snel terug en kun je nog meer voordeel uit het lidmaatschap halen.”

 


Whitepaper samenwerking cover

[av_button label=’Download het Whitepaper over samenwerking’ link=’portfolio,1661′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-30f9t8′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.