Hé Installateur! Een beetje aardiger mag best!

Hé Installateur! Een beetje aardiger mag best!_blog

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jui61cpz’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Doe het volgende testje eens. Vraag een vriend of je vrouw om met een onbekend nummer naar je bedrijf te bellen. Vraag dan na dit gesprek hoe ze dit ervaren hebben.

Ik denk dat ik het wel weet. Meestal wanneer ik een installatiebedrijf bel, krijg ik het gevoel dat ik minimaal stoor tijdens een kabinetsformatie. Kortaf, ongeïnteresseerd, onvriendelijk en soms zelfs onbeschoft.

Ik heb eens nagevraagd wat jouw collega’s van telefoontjes vinden. Een werkvoorbereider gaf aan dat hij het een hinderlijke onderbreking van zijn werk vond. En dit terwijl we er juist alles aan doen om goed vindbaar te zijn op internet, om te zorgen dat de potentiele klant ons belt!

Uit onderzoek blijkt dat de klant in de eerste 7 seconden van het gesprek zijn mening over je bedrijf vormt. Dus stel je voor hoeveel handel je kunt verliezen.

Een aantal belangrijke tips voor het opnemen van je telefoon:

  1. Neem de telefoon snel op. Voor dat hij de derde keer overgaat.  Wacht niet tot je collega hem oppakt!
  2. Begin pas te praten zodra je telefoon naast je gezicht zit.
  3. Wees opgewekt als je de telefoon oppakt. De klant krijgt zo een positiever beeld bij je bedrijf. Dus ja: Voordat je de telefoon oppakt, begin alvast met een glimlach. Dit kun je horen in je stem.
  4. Neem altijd op met je bedrijfsnaam én met je eigen naam. Mensen willen weten of ze met het goede bedrijf spreken en met wie. Wel zo netjes.
  5. Als je een notitie maakt, bevestig dan wat je opschrijft. Twijfel je bij de spelling van iemands naam? Spel hem dan.
  6. Als de gevraagde persoon in bespreking is, geef een alternatief om hem te bereiken. Ofwel: Kan ik een terugbelnotitie maken of belt u zelf nog een keer? Hij is het beste bereikbaar tussen .. uur en .. uur
  7. Als iemand terug gebeld gaat worden, geef dan aan wanneer de beller het telefoontje ongeveer kan verwachten.

Vergeet dit artikel niet door te sturen naar je collega’s. Die kunnen wel wat tips gebruiken. Geloof me maar… Zorg dat je bewust bent van hoe het bij jouw bedrijf gaat en voorkom het verlies van klanten.
[/av_textblock]

[av_image src=’https://lidworden.uwduurzameinstallateur.nl/wp-content/uploads/2018/06/Posts_whitepapers4.png’ attachment=’3815′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=’portfolio,1789′ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-jui6392o’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.