Hé installateur! Google is de Kalverstraat en jouw website je etalage

klanten

Wanneer je door een stad loopt, loop je de meeste winkels voorbij zonder dat je aandacht getrokken wordt. Totdat je langs de Bijenkorf loopt. Daar sta je toch even stil bij de etalages.  Dat komt omdat hier aandacht en creativiteit in is gestopt.

Wat heeft dit met internet te maken? Je kunt Google zien als de drukste winkelstraat van Nederland. De hele dag zoeken mensen heel gericht naar van alles en nog wat op Google.

Het mooie is dat Google jouw bedrijf een gratis winkel geeft in deze straat. Maar hier zijn uiteraard regels voor. Hou je je aan de regels van Google, dan krijg je een GRATIS A-locatie. Doe je dit niet, dan wordt je winkel opgepakt en in een donker steegje gezet.

 

Hoe voorkom je nou dat je in een donker steegje wordt gezet?

Door te zorgen dat je site interessant is en goed gebouwd is! Dit is voor een leek bijna niet te doen, maar er zijn een paar handige sites die je in 1 oogopslag een beeld kunnen geven over hoe goed je pagina eigenlijk is.

 

Analyseer gratis je site

Ga bijvoorbeeld eens naar

www.woorank.com. Deze site analyseert razend snel je site, en geeft de verbeterpunten meteen aan, waarmee je naar je webbouwer kunt.

Op een website is het ook belangrijk dat je de informatie laat zien die door je bezoekers gezocht wordt.

 

Ontdek waar men op zoekt

Hoe kom je er nou achter waar mensen op zoeken? Gebruik hier dan het volgende gratis programmaatje voor:

https://adwords.google.nl/KeywordPlanner

Met Keywordplanner kun je zien hoe vaak er bijvoorbeeld wordt gezocht naar een installateur of een elektricien in jouw stad of dorp. Of hoe vaak er gezocht wordt naar een Nen3140 keuring. Als je ziet dat hier veel naar gezocht wordt, kun je op je site hier ook wat meer aandacht aan laten besteden.

 

Zet je bedrijf bovenaan in Google

Wat echt iedere installateur in orde moet hebben is zijn gratis ‘advertentie ‘op de eerste pagina van Google.

Voorbeeld: Wanneer je installateur met je plaatsnaam in Google zet, kom je op een pagina, waar onder de advertenties een landkaart staat met alle installateurs in jouw stad. Sta je erbij? Top! Sta je er niet bij? Meldt je dan aan bij Google Bedrijven. Hoe dat moet vindt je in Handleiding Google Business – Profiel aanmaken

Kijk dan meteen of je ook gevonden wordt op elektricien of op loodgieter. Want hier wordt ook heel vaak op gezocht.

Hulp nodig?

Wordt je al moedeloos van het lezen van dit verhaal en heb je geen idee waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je op weg, of nemen de hele website voor je uit handen.

 


Whitepaper marketing Uw Duurzame Installateur

[av_button label=’Download het Whitepaper over marketing’ link=’portfolio,1789′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-87tnh’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.