Het nut van social media-advertenties

Waarom hechten we meer waarde aan het op de voorpagina staan van de krant dan zichtbaar zijn op sociale media? Omdat je bent opgegroeid met het idee dat in de krant staan echt waarde heeft. Maar bij iedereen onder de 30 is het andersom. Het bekend staan op sociale media heeft waarde en in de krant staat betekent niets meer.

Nadelen van social media algoritme

Het algoritme van de sociale media is de reden dat je niet meer zoveel likes, reacties en weergaven op je berichten krijgt als vroeger. Het algoritme van sociale media is ontworpen om gebruikers betrokken te houden op het platform door hen inhoud te tonen waarmee ze waarschijnlijk de meeste interactie zullen hebben.

Dit betekent dat je inhoud misschien niet door zoveel mensen wordt gezien als vroeger. Dit demotiveert. Maar er zijn manieren om toch in beeld te blijven bij je doelgroep of in de regio. Social media-advertenties!

Boost je social media bereik

Social media heeft meer bereik dan de krant, daarnaast bereik je precies die doelgroep die je wilt bereiken. Bestaande social-media advertenties kan je eenvoudig herhalen of een groter bereik geven, zodat hij wel door iedereen wordt gezien. Dit geeft mogelijkheden.

Bereik o.a potentieel personeel, laat de jeugd weten dat er bij jullie stage plekken zijn. Of laat in de regio zien wat jullie doen. Licht ieder project uit om merkbekendheid en vertrouwen te creëren.

Hoe adverteren via social media?

Er zijn verschillende soorten social media advertenties. De meest voorkomende social media advertentie is de Facebook advertentie. Maar er zijn ook Twitter, Snapchat, LinkedIn en Instagram advertenties. Al deze social media platforms hebben hun eigen manier van het plaatsen van een advertentie. Je kunt op verschillende manieren een advertentie plaatsen op social media. Bijvoorbeeld door een post te boosten of door een specifieke op maat gemaakte advertentie.

Een social media advertentie is niet zomaar een plaatje met wat tekst, maar moet goed doordacht zijn. De social media advertentie moet uit de volgende elementen bestaan:

  • Een pakkende kop
  • Een aantrekkelijke afbeelding
  • Een oproep tot actie

Wanneer al deze elementen zijn samengevoegd in een social media-advertentie, heb je een social media-advertentie die resultaat oplevert!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Social media-Advertenties?

Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij kunnen je helpen bij het maken van een geweldige social media-advertentiecampagne die je bereik en betrokkenheid zal vergroten.

 

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.