Hoe adviseer jij je klant over nieuwe verlichting in zijn kantoor?

kantoorverlichting

Tijd voor de toekomst!

Het zal vaker voorkomen dat er een klant nieuwe verlichting wilt. “De verlichting doet het niet meer goed en wil graag energie besparen.” Dan beginnen jouw radartjes al te lopen:

“Wat is de oppervlakte van de ruimte, hoe hoog is het plafond, moeten er bewegingsmelders komen, etc.”

Je hebt in je hoofd het licht- en installatieplan al bijna gemaakt. Prima natuurlijk, maar nu is de tijd aangebroken dat het toch echt anders moet. Je moet verder vooruit denken en zorgen dat de klant klaar is voor de toekomst. En je moet er zelf natuurlijk ook nog wat aan over houden.

 

Kantoren van meer dan 100m2 moeten in het jaar 2023 minimaal energielabel C hebben. Dat is al over een paar jaar!

Als installateur kan je hier natuurlijk uitstekend bij helpen. Vaak is de klant ook nog niet helemaal op de hoogte van deze regeling. Een mooie kans om goed en vooral heel nuttig advies te geven.

 

Verplicht en gewenst

Niet alleen het energielabel is een verplichting, maar de wereld veranderd ook super snel. Men werkt steeds vaker op een flexplek en een beetje kantoor van deze tijd moet natuurlijk ook voldoen aan de nieuwste technische snufjes, maar waar wel iedereen zich thuis voelt.

Natuurlijk ben je als installateur geen binnenhuisarchitect, maar je weet wel wat er technisch nodig is om aan de wensen en de verplichtingen van de klant te voldoen.

Techniek brengt het gemak, als de techniek goed werkt voelt men zich eerder thuis op een werkplek en zal men efficiënter werken. Zorg dat je die nieuwe beleving kan overbrengen.

 

Het slimme kantoor

Hoe overtuig je je klant dat er meer nodig is dan alleen de vervanging van de verlichting?

Als installateur wordt jij natuurlijk ook bedolven door fabrikanten met de laatste technische innovaties. Een slim huis kennen we intussen wel. Domotica wordt steeds vaker geïnstalleerd. Niet alleen het complexere KNX maar ook bijvoorbeeld free@home van Busch-Jaeger of eNet van Jung.

Deze systemen zijn natuurlijk hartstikke geschikt om te gebruiken in een slim en duurzaam kantoor in combinatie met de nieuwe verlichting.

 

Soort verlichting

Met Interact Pro van Signify (Philips Lighting) sluit jij als installateur elk lichtpunt aan op de netspanning en kun je met de app alle kantoren en ruimtes indelen en de verlichting eenvoudig instellen. Moeten de lampen op de gang en toilet aan gaan bij beweging? Wil de klant in de vergaderruimte minder licht als de beamer aan staat? Het licht 100% aan als de schoonmaker langs komt? Dit is geen probleem. Je hebt maximale controle over de lichtpunten zonder moeilijke bekabeling en configuraties. Klaar voor de toekomst en energiebesparend.

 

Kosten en verantwoordelijkheden

Huurders en verhuurders van een pand delen de verantwoordelijkheid en de kosten voor deze verduurzaming. Is dit niet afgesproken in een huurovereenkomst of komen de partijen er niet uit dan zijn de Algemene Voorwaarden van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) een hulpmiddel.

Een voorbeeld: vervanging van grootschalige installaties komen in de regel voor de rekening van de verhuurder, maar de kosten van de vervanging van verlichting zijn dan voor de huurder.

Een schatting van de kosten: Een gebouw met F-label of hoger vraagt om een investering van ongeveer €15 per vierkante meter, terwijl het upgraden van G naar C tussen €39 en €71 per vierkante meter kost.


 

Whitepaper Uw duurzame Installateur gids

[av_button label=’Download het Whitepaper over Succesvol Ondernemen’ link=’portfolio,2631′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2mmp6k’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.