Hoe betrek je je personeel in de (belangrijkste) cijfers van je bedrijf?

Heb je het gevoel dat je de enige bent die zich druk maakt om de cijfers van je bedrijf? Heb je moeite om je personeel mee te krijgen in het bijhouden en verbeteren van de belangrijkste statistieken? Je bent niet de enige. Veel bedrijfseigenaren worstelen met dit probleem. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om je personeel te betrekken bij de cijfers van je bedrijf en de prestaties als team te verbeteren.

Sturen op cijfers

Bewustwording creëren is de basis voor verandering, en verandering is de basis voor verbetering!

Eén manier om je personeel te betrekken bij de cijfers van je bedrijf is ervoor te zorgen dat ze begrijpen waarom en welke cijfers belangrijk zijn. Laat hen inzien hoe hun individuele inspanningen van invloed kunnen zijn op het eindresultaat. Als ze het belang van de cijfers begrijpen, zullen ze eerder geneigd zijn om hierin mee te werken.

Zijn monteurs en werkvoorbereiders bewust van hun eigen kostprijs? Hebben ze inzicht in de tijd versus kosten? Zijn ze bewust van de winst?

Geef verantwoording

Een andere manier om je personeel te betrekken bij de cijfers van je bedrijf is om hen een deel van de verantwoordelijkheid te geven. Met andere woorden, koppel hun beloning of bonussen aan het behalen van bepaalde doelstellingen. Dit zal hen motiveren om zich te bekommeren om de cijfers en hard te werken om ze te verbeteren. Natuurlijk moet je niet overdrijven met deze aanpak, anders riskeert je een giftige omgeving waar mensen alleen geïnteresseerd zijn in hun eigen cijfers en niet in het algehele succes van het bedrijf.

Beloon meedenken en het zien van kansen

Zien monteurs kansen voor het bedrijf als ze bij de klant zijn? Wordt het zien van deze kansen beloond? Of pluk jij daar alleen de vruchten van? Een percentage van de extra verdiende omzet is altijd leuk.

Zorg ervoor dat je werknemers erkent en beloont wanneer zij helpen de cijfers van je bedrijf te verbeteren. Dit begint bij iets eenvoudigs als een mondeling bedankje (dat is wel het minste dat je kan doen) of een kleine bonus. Wat je ook doet, zorg ervoor dat ze weten dat hun inspanningen op prijs worden gesteld.

Je personeel mee laten denken in de processen voorkomt weerstand en zorgt voor een snellere acceptatie van veranderingen.

Als je deze tips volgt, moet je in staat zijn om je personeel mee te krijgen met de cijfers van je bedrijf en de prestaties als team te verbeteren. Veel succes!

 

 

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.