Hoe duurzaamheid ervoor zorgt dat je straks online niet meer zichtbaar bent.

Een paar jaar geleden kon je nog een website hebben, er helemaal niks mee doen en toch in de top 3 van Google eindigen. Daar komt nu langzaam een eind aan, waarom? Data kost energie en energie verspillen is niet duurzaam!

De hoeveelheid data die we gebruiken is de laatste jaren exponentieel toegenomen. Elke keer dat we iets zoeken op Google, een video streamen op Netflix of een foto Instagrammen, gebruiken we data. Deze gegevens moeten ergens worden opgeslagen, waarvoor energie nodig is. Veel van deze energie is afkomstig van kolencentrales, die kooldioxide in de atmosfeer brengen. Dit is slecht voor het milieu en draagt bij aan de klimaatverandering.
Om dit tegen te gaan, werken Google en andere bedrijven eraan hun datacenters energie-efficiënter te maken. Ook investeren ze in hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie. Als gevolg hiervan wordt duurzaamheid steeds belangrijker in de online-wereld.

Wat ga jij hiervan merken?

Niets doen met je website is data verspillen

Het verspillen van data (ofwel energie) wordt door Google steeds vaker meegenomen als zwaarwegend punt tijdens de indexatie van websites voor de zoekmachine. Als jij een website alleen neerzet en hier verder niet meer naar omkijkt zal je in de loopt van de tijd steeds verder wegzakken in de Google resultaten. Je kijkt er immers zelf ook niet naar om.
Het zichtbaar worden en blijven in Google is steeds vaker gelieerd aan een duurzame website. Wat moet je dan wel doen?

• Een website moet snel (dus niet te groot) zijn
• Een website moet actief zijn
• Een website moet relevant zijn

Als je ervoor wilt zorgen dat jouw website door zo veel mogelijk mensen wordt gezien en een sterke web aanwezigheid behoudt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je site voldoet aan de vereisten om snel, actief en relevant te zijn. Het plaatsen van projecten, nieuws, etc is in de installatiebranche de meest eenvoudige manier.
Gelukkig kan ons team bij Uw Duurzame Installateur je helpen met al deze dingen en meer. Neem vandaag nog contact met ons op voor een blijvend duurzame en zichtbare website.

Wij helpen je hier graag bij.

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.