Hoe hoog is jouw ivoren toren? Weet je personeel wat er speelt?

Hoe hoog is jouw ivoren toren? Weet je personeel wat er speelt?

 

Inspireren, motiveren, waarderen, leidinggeven en communiceren kan niet vanuit je ivoren toren. Hoe benaderbaar ben jij als werkgever? En wat deel jij wel of juist niet met je personeel? Wij geven je voorbeelden en tips.

 

Communicatie is alles. Je moet veel meer bieden dan alleen een veilige werkomgeving.

Weet jij voldoende wat er speelt op de werkvloer, word je betrokken bij praktische kwesties die er spelen met tussen klant en je werknemer of onderling tussen werknemers zelf?

 

Delen, delen, delen

Misschien nog wel belangrijker is, dat jij je personeel deelt in je werkzaamheden en je uitdagingen. Ook moet je met ze in gesprek blijven over wat de ambities zijn van jou en het bedrijf en hoe hun eigen wensen en ideeën hierin passen.

Dan pas kunnen ze je daarbij helpen en wordt alles wat je doet ook een teamprestatie. Want jij kan het niet alleen en juist je personeel heb je nodig om jouw ambities na te jagen.

 

Goede interne communicatie draagt bij aan het gevoel van waardering en erkenning. Men wil betrokken worden bij het bedrijf en weten wat er speelt, want op dat moment heeft iemand ook het gevoel dat er naar hem geluisterd wordt.

 

 “Ze kunnen het toch lezen op de website?”

Staat er bijvoorbeeld een nieuwe vacature online? Dan kan je dit delen met je personeel. Is dit voor een monteur, dan wordt dit vaak wel gedeeld, maar wordt er gezocht naar iemand voor de administratie of een andere binnendienst functie, dan blijft de communicatie hiervan nog wel eens achterwege. Waarom eigenlijk? Want je personeel heeft misschien ook wel een geschikt persoon in zijn netwerk? En via-via werkt toch het beste?!

“Ze kunnen het toch lezen op de website” is hiervoor echt geen excuus. Hoe vaak kijk jij eigenlijk op je eigen site?

 

Tips voor goede en leuke interne communicatie:

 

  1. Vertel waarom je iets gaat doen of waarom iets gedaan moet worden

 

Stel je wilt dat er meer foto’s van projecten gemaakt worden of dat er iets op een andere manier moet worden vastgelegd, deel dat dan niet alleen mee, maar vertel waarom dit nodig is. Dat dit bijvoorbeeld kan bijdragen aan het verkrijgen van een nieuwe klant of dat je dan alles voor elkaar hebt voor de WKB. Sommige minder leuke dingen horen er ook bij, je doet t echt niet om ze te pesten….

 

  1. Geef en vraag feedback

 

In de meeste installatiebedrijven wordt er hiërarchisch gecommuniceerd, dit is niet erg, maar zorg dat je niet de enige bent die intern communiceert. Meestal zitten werkvoorbereiders, monteurs of andere collega’s vol met creatieve ideeën, die bijvoorbeeld bepaalde processen binnen het bedrijf kunnen verbeteren. Het is echt zonde om deze kennis onbenut te laten. Daarnaast is het horen van ideeën niet alleen goed, maar vraag vooral ook om feedback en verbeterpunten, hiermee uit je weer waardering.

 

  1. Vergeet je successen niet te vieren

 

Successen binnen het bedrijf zijn een hele mooie kans om waardering uit te spreken naar je werknemers. Maak iedereen hier onderdeel van. Je kan zelf weten wat je als successen deelt, maar niks is te gek. Een oplevering van een project, een snel gerepareerde storing, de zoveelste aangemaakt werkbon, een zoveel jarig dienstverband. Koop een taart en vier het!

 

  1. Voorkom een overschot aan informatie

 

Ook aan interne communicatie zit een grens. Bedenk goed wat je op welke manier met je personeel deelt. Wil je een zakelijke mededeling doen, doe dit dan onder werktijd en bedenk of dit het best per app of per mail kan. Heb je een leuk succesje of iets waar men zakelijk niks mee hoeft en gewoon leuk is? Zet dit dan in de groepsapp, dit mag ook best wel eens in de avond of in het weekend.

 

Betrek je mensen bij beslissingen en vertel ze waarom je zelf beslissingen neemt, hierdoor voelen mensen zich gewaardeerd. En met waardering houd je je mensen ook langer bij je.

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.