Hoe motiveer je monteurs om een opleiding te volgen?

ziekteverzuim personeel

Voor het up to date houden van kennis in je bedrijf is het belangrijk dat monteurs naar school gaan. Je wilt niet je hoop vestigen op één of twee monteurs die je kan inzetten bij de wat complexere projecten. Je wilt het liefst iedere monteur zo allround mogelijk kunnen inzetten. Maar hoe krijg je ze zo ver en waar begin je?

Redenen?

Binnen je bedrijf zijn er altijd een paar monteurs over die liever niet naar school gaan. Waarom? Ze hebben er of geen zin in, moeten er te veel eigen tijd in steken en het duurt te lang. Dit zijn een paar van de redenen die zij jou kunnen vertellen. Wat zij je niet vertellen is dat ze het eigenlijk niet aandurven, bang zijn om te falen en hier vervolgens op afgerekend en aangekeken worden. Ze worden niet voldoende begeleid of vinden de begeleider niet passen bij hun rol.

Voor jou als werkgever de taak om de echte reden te achterhalen.

Waar begin je?

  1. Maak een scholingsplan dat gericht is op je minst enthousiaste monteur (alle overige monteurs hebben hier namelijk ook profijt van)
  2. Inventariseer welke opleidingen de monteur zou willen doen
  3. Maak drempels bespreekbaar en neem ze weg
  4. Stimuleer en ondersteun

Maak een scholingsplan

  • Waar staan je monteurs qua opleiding en diploma’s en wat is je doel?
  • Welke kennis en vaardigheden moeten ze hebben om dit doel te bereiken?
  • Hoe en waar kun je de kennis en vaardigheden opdoen?
  • Hoe realiseren we dit?
  • Evaluatie

Inventariseer behoefte

Wat wil jij en wat willen de monteurs? Stel de vraag over welke opleiding de monteurs willen volgen een paar weken voor het functioneringsgesprek. Bijvoorbeeld bij het inplannen van het gesprek. Dit zet de monteur niet voor het blok tijdens het gesprek en geeft hem de tijd om na te denken. De kans dat de monteur na het functioneringsgesprek hier nog op terugkomt is nihil. De kans dat ze het volgend jaar nog weten is uitgesloten.

Tip: maak alvast een lijst met mogelijke opleidingen en cursussen.
Vraag om met minimaal 1 cursus of opleiding terug te komen tijdens het gesprek.

Maak drempels bespreekbaar

Bespreek eventuele bezwaren. Waarom wil de monteur geen opleiding volgen? Wat kan je doen om deze drempels te verlagen.
Laat de monteur bijvoorbeeld zelf een leermeester binnen je bedrijf uitzoeken. Vraag hem om dit zelf te bespreken met de aangewezen leermeester. Mogelijk is dit een extra ingang om andere monteurs op te leiden tot leermeester.
Voor langere tijd naar school gaan naast werktijd is een flinke aanslag op iemand zijn vrije tijd. Hoe kan je dit als werkgever aantrekkelijk maken?
Geef aan dat het diploma niet het uiteindelijke doel is. (Bij de juiste ondersteuning komt dit wel goed)

Tip: monteurs die niet zitten te wachten op lange opleidingen kan je vragen zich te specialiseren in een onderdeel. (Zorg dan ook dat er af en toe werk is in dit onderdeel.)

Stimuleer en ondersteun

Stimuleer en maak het aantrekkelijk om naar school te gaan. Wat krijgen ze ervoor terug? Jouw bedrijf wordt er qua kennis ook beter van dus beloon de monteur.
Bespreek dat er voldoende ondersteuning komt en maak dit ook waar.

Door nu af en toe een uurtje extra tijd te steken in je monteurs krijg je ook een persoonlijkere band met de monteur. De kans dat een monteur je bedrijf verlaat na het scholingstraject wordt hiermee een stuk kleiner. Het enthousiasme over jou en je bedrijf wordt groter, hierdoor zal een monteur meer voor het bedrijf doen.

Tip: Als werkgever krijg je subsidie voor opleidingen van personeel via de OTIB.
Als werkgever kan je onbelast de kosten vergoeden van studies die medewerkers volgen.

 

Extra Tip:

Hoe goed luister je eigenlijk naar je personeel? Neem je voldoende de tijd om te vragen wat voor een opleiding ze willen volgen?

Laat ruimte om met zelf gekozen opleidingen te komen. Sluit de opleiding niet direct aan bij de werkzaamheden, dan kan dit een teken zijn dat de monteur niet helemaal op zijn plek is. Het kan ook een kans zijn dat je iets breder kan gaan denken in je bedrijf.

Hoe ga je om met monteurs die zelf aangeven een opleiding te willen gaan volgen? Bij wie geven ze dit aan en wie pakt dan binnen je bedrijf het traject samen met de monteur op? Zorg dat je dit goed organiseert.

 

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.