Iedereen kan goedkoop inkopen. Aansluiten bij een inkoopsamenwerking is onzin!

het belang van nacalculatie Uw Duurzame Installateur

Iedereen kan goedkoop inkopen. Aansluiten bij een inkoopsamenwerking is onzin!

Iedere installateur kan goedkoop inkopen. Waarom doe je het niet gewoon zelf?
Precies! En daarom delen wij in eenvoudige stappen wat je moet doen om echt goedkoop in te kopen zonder dat je je hoeft aan te sluiten bij een inkooporganisatie. Scheelt je direct weer heel veel geld. En het is echt zo gepiept.

Stap 1: Breng in kaart welke producten je het meest gebruikt.

Dit is een eenvoudig proces. Je maakt een uitdraai van al je gebruikte producten in de afgelopen 5 jaar. Je zult zien dat top of 20% van deze producten verantwoordelijk zijn voor 80% van je omzet. Nu heb je dus goed in beeld op welke producten jij het meest kan verdienen.

Stap 2: Onderzoek welke fabrikanten de 20% producten leveren.

Ook dit is zo gepiept. Zet alle producten onder elkaar en zoek hier per product verschillende fabrikanten bij. Als je nog iets meer tijd hebt kan je dit nog categoriseren per A, B of C merk.

Stap 3: Zoek uit welke groothandels en leveranciers de producten van de fabrikanten bij je kunnen leveren.

Nu je in beeld hebt welke fabrikanten de top 20% producten kunnen leveren zoek je uit bij welke groothandels je deze kan krijgen. Probeer ook naar andere partijen te kijken dan een groothandel. Misschien kan je het goedkoper krijgen bij een kleine leverancier. Zet dit ook in het eerder gemaakte overzicht.

Stap 4: Nodig alle groothandels en leveranciers bij je uit om te onderhandelen over de prijs en voorwaarden.

Nu begint het echt leuk te worden. Per product vraag je de groothandel en leverancier bij je om te onderhandelen over de prijs. Tip! Bespaar niet op je glimlach, koffie en taart. Je wilt uiteindelijk wel de laagste prijs.

Stap 5: Onderhandelen met fabrikanten over een staffelbonus per afname.

Als je in beeld hebt bij welke groothandel jij de meeste korting krijgt, ga je om tafel met de fabrikanten. Onderhandel om een extra bonus te krijgen als je bijvoorbeeld 100 groepenkasten afneemt bij deze fabrikant.

Tip! Bespaar ook hier niet op je mooiste glimlach, koffie en taart. Je wilt wel een echte hoge bonus.

Stap 6: Onderhandelen met groothandels over een bonus

Nu je in beeld hebt hoeveel bonus je bij de fabrikant kan krijgen, is het goed dit ook te herhalen bij de groothandels en leveranciers, maar dan bij een minimale afname van de fabrikant.  Vergeet niet om ook een bonus te vragen over je volledige afname over het hele jaar.

Tip! Pak dit keer groter uit dan koffie en taart.

Stap 7: Gefeliciteerd, je hebt de laagste prijs

Gefeliciteerd. Je hebt de goedkoopste producten voor jouw installatiebedrijf gevonden en hier ook nog een goede bonus voor geregeld.

Nu je de 20% beste producten in kaart hebt gebracht en uit hebt onderhandeld. Kun je kijken of je ditzelfde trucje ook nog kan uithalen met de overige 80%. Voor je het weet verdienen ze daar een deel van je eerder gemaakt korting op terug.

Extra tips:

  1. Herhaal dit minimaal ieder jaar en natuurlijk ook als er een prijswijziging wordt doorgevoerd.
  2. Controleer ieder kwartaal alle cijfers en blijf bijsturen op het behalen van je bonus.
  3. Probeer tijdens je onderhandelingen met leveranciers ook te kijken naar de levertijd. Een paar weken later leveren kan je al snel een flinke korting opleveren.
  4. Zoek ook online naar webshops die jouw producten goedkoper kunnen leveren. Een paar uur zoeken levert je als snel een extra korting op van een paar euro.
  5. Zorg voor veel meer omzet. Het verdubbelen van je inkoop zorgt voor nog hogere kortingen. Een grote klant is natuurlijk veel interessanter dan een gemiddeld installatiebedrijf.
  6. Om echt scherp in te kopen moet je ook verder kijken dan alleen je materiaal.
    Telefoonkosten, benzine, hoogwerkers, energiekosten en applicaties.

Je ziet het! Inkopen is zo gepiept. Een stuk of 50 fabrikanten en leverancier en een paar groothandels een uurtje of twee spreken per jaar, een paar bakjes koffie, taart en je hebt vast en zeker een hele goede korting.

 

Kan het nog makkelijker?

Denk je nu, kan dat nog makkelijker?
Ja natuurlijk kan dit. Sluit je aan bij Uw Duurzame Installateur. Hier krijg je naast de beste inkoopcondities en bonussen ook nog eens professionele marketing om nieuwe klanten en personeel aan te trekken. Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog toegang tot een geweldige groep met gelijkgestemde installateurs, om samen te sparren en samen te werken.

En zo hou je ook nog eens tijd over. Hoeveel is dat waard?

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.