Informatieplicht, een kans voor installateurs!

Informatieplicht, een kans voor installateurs!

Informatieplicht, een kans voor installateurs!

 

Verduurzaming is hot en simpelweg ook verplicht. Waarschijnlijk is het je niet ontgaan dat er bij de bestaande energiebesparingsplicht een informatieplicht geldt voor bedrijven en instellingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruiken.

Met deze informatieplicht wil het bedrijfsleven en de overheid de energiebesparing versnellen. Hier ligt voor installateurs een grote kans maar ook een directe valkuil.

Hoe ga jij als installateur hier mee om?
Zie jij dit als kans of als valkuil?

Informatieplicht voor bedrijven en instellingen

Valt jouw bedrijf of instelling onder de informatieplicht? Dan moet je uiterlijk 1 juli 2019 in het eLoket van RVO.nl rapporteren welke energiebesparende maatregelen je hebt genomen of gaat nemen. Voor jou zelf als installateur is dit (waarschijnlijk) niet van toepassing maar misschien wel voor je klanten. Als uitgangspunt voor de informatieplicht is een lijst opgesteld met energiebesparingen voor verschillende bedrijfstakken. Hierin staan o.a energiebespaartips voor isoleren, ventileren, verwarmen en verlichting.

Waar liggen jouw kansen?

Waar liggen voor jou als installateur de kansen? Want dat jij hier als installateur iets mee moet is wel duidelijk.

  1. Ga na bij je klanten of deze maatregelen verplicht zijn (kans om weer eens bij ze aan tafel te zitten)
  2. Help je klanten door inzicht te geven in het energieverbruik (dit is een maatregel die staat beschreven)
  3. Help je klanten met het uitvoeren van deze energiebesparende maatregelen (al deze maatregelen kan je vinden op de website van RVO.nl)

 

Valkuilen?

Denk jij bij het zien van al deze kansen ‘’Ik heb het al druk genoeg. Ik heb te weinig monteurs dus ik kijk wel even de andere kant op.”, dan is dit voor jou een directe valkuil. Er zijn veel bedrijven die op deze verplichting inspringen. De kans dat je klanten worden benaderd door andere partijen is erg groot. Zo kan jij als huisinstallateur ineens aan de kant worden gezet omdat jij hier niet over bent begonnen.

Ook zijn er veel bedrijven die jouw klanten benaderen voor het uit handen nemen van deze informatieplicht. Zij nemen in veel gevallen ook de coördinatie voor het uitvoeren van deze energiebesparende maatregelen uit handen. Het is heel waarschijnlijk dat jij dan niet direct in beeld bent als installateur.

 

Uw Duurzame Installateur helpt installateurs bij alles wat niet hun kerntaak is. Wij hebben de filosofie dat je moet doen waar je goed in bent. Daarom helpen wij je bij de communicatie naar je klanten over de informatieplicht. 

[av_button label=’Lees hier alles wat we doen en wie wij zijn’ link=’page,824′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue81e’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-39pwol’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Deel dit bericht:
Aansluiten?

Samen beter worden!

Dat is niet alleen ons antwoord op concurrentie. Het is onze belofte aan jou.